Ingen påske uten appelsiner

Visste du at én appelsin er det du trenger for å dekke dagsbehovet for vitamin C?I dag får vi søte og saftige appelsiner nesten året rundt, mens tidligere var appelsinen på sitt beste rundt påsketider. Det er nok hovedgrunnen til at appelsinen har blitt en viktig ingrediens i påskens tradisjoner. La oss fortsette med det!

En appelsin i nistepakken er ikke bare forfriskende og godt, det er utrolig sunt!

Her kan du lese mer om hvorfor:

Naturlig og næringsrikt

En appelsin dekker mer en dagsbehovet for vitamin C for en voksen person som er 75 milligram. Vitamin-C er en viktig antioksidant og styrker immunsystemet og og nervesystemet. Vitamin C er også viktig for bindevevet som holder kroppens vev og organer sammen, og er også viktig for at kroppen skal klare å lege sår.

Ved å gi kroppen påfyll av appelsin, eller annen frukt, hver dag, sørger du for å gi kroppen viktige næringsstoffer som naturen selv har pakket inn i passe porsjoner for oss.

Helsefremmende antioksidanter

I tillegg til å være rik på vitamin-C, inneholder en appelsin mange forskjellige fytoplantestoffer og flavonoider som virker positivt på helsen vår. Undersøkelser viser at det er mye sunnere å spise en appelsin, enn å ta kosttilskudd med vitamin-C. Dette skyldes at appelsinen inneholder så mange andre stoffer som sammen virker på en måte som man ikke klarer å gjenskape i et kosttilskudd.

Appelsinmarmelade Lefse med kylling og frisk rødkålsalat med appelsin Sitrussymfoni Smoothie med appelsin Frisk appelsinsalat med appelsin, valnøtter og vaniljekesam Appelsinfromasj

Les også: Spis appelsin og styrk immunforsvaret.

Spis hele frukten

Appelsinen er rik på fiber som er bra for fordøyelsen. For at du skal få i deg dette fiberet, må du spise hele frukten og ikke bare drikke appelsinjuice. Det er nemlig i kjøttet på appelsinen at det meste av fiberet sitter. Det betyr ikke at det er bortkastet å drikke juice, men at den ferske, intakte frukten er den beste. Du bør også spise det hvite kjøttet på appelsinen. Der finner du nemlig antioksidanter som kan dempe både blodtrykk og kolesterol.

Vitamin C øker opptaket av jern

Vitamin C gjør at tarmen tar opp jern bedre fra andre matvarer. For å optimalisere opptaket av jern, er det derfor et godt tips å spise eller drikke matvarer som inneholder vitamin C til måltidene. Brødmat er en av våre beste kilder til jern, så denne effekten vil du for eksempel få ved å avslutte brødmåltidet med noen deilige appelsinbåter.

Foruten å spise appelsinen naturell, kan den brukes til smakfulle og friske desserter, kaker, salater, bakst, syltetøy, drikker og dressinger.

Sjekk ut flere deilige oppskrifter på Roede-kjøkkenet

Appelsinen er fargerik, smakfull og sunn. Den kan spises slik den er, den er ypperlig turfølge og den passer like godt i middagsretter som til dessert. Ikke bare passer fargen til påske, men appelsinene er på sitt beste på denne årstiden. La deg inspirere av våre oppskrifter med appelsin.

Les mer om appelsinens opprinnelse!

Med ønske om en deilig, gul og kul påske!

Powered by Labrador CMS