Tips til sunnere høstsnacks

Høsten har gjort sin entré og med sine vakre farger, friske luft og mørke kvelder, er det bare å glede seg. Selv om sommeren er deilig, er det noe spesielt med høsten.

Endelig er tiden for å tenne stearinlys og krype under pleddet, mens høstværet herjer utenfor. Sammen med koselige innekvelder frister det ofte med noe godt på bordet. Og selv om det er lov å kose seg i blant, er det jo ekstra fint om man kan kose seg hver kveld – med den beste samvittighet. Her er noen enkle tips og oppskrifter som du kan unne deg når det frister med noe ekstra godt til kveldskosen.

Eplechips

SPRØ EPLECHIPS: Å tørke epler er superenkelt – kan brukes til snacks og topping.

Om høsten bugner det av norske epler, så hva passer vell bedre enn å nytte seg av naturens egne søtsaker? Eplechips er en morsom og enkel måte å nyte eplene på. Skjær eplene i tynne skiver ved hjelp av en ostehøvel eller mandolin, og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Dryss over litt kanel og eventuell søtning dersom du ønsker det. Sukrin gold gir en god karamellsmak til eplene. Forvarm stekeovnen til 100 grader og tørk eplene i ovnen i en time. Ønsker du ekstra crispy chips, snur du eple og tørker dem videre i en ny time. Avkjøl etter steking slik at de får tørket og blir ordentlig sprø.

Squashchips

INGEFÆR – roten til mye godt!

Squash er en allsidig grønnsak som kan brukes til mye. Som ovenfor skjærer du squashen i tynne skiver. Bland sammen litt olivenolje, salt, pepper og eventuelle andre krydrer du liker. Bruk en pensel eller dypp squashen i blandingen. Legg squashen på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen på 225 grader til de blir gyldenbrune og crispy. Dette tar omtrent 30 minutter. Halvveis i steketiden kan du gjerne snu squashskivene, for å sikre at de blir ordentlig sprø.

Ingefær-te

POPCORN har i sin naturlige form lavt kaloriinnhold og lavt saltinnhold.

Ingefær gir ikke bare en god smak og aroma, men har faktisk også mange helsebringende effekter. Forkjølelsen gjør ofte sin ankomst når det begynner å bli litt surt og kaldt ute. Da kan ingefær være akkurat det du trenger! Lag din egen ingefær-te ved å koke opp vann og opphakket ingefær. Etter oppkoket tilsetter du en sitronskive og litt honning. Bland sammen og nyt.

Grønnsaker og dip

Grønnsaker og dip er godt året rundt. Kutt opp sesongens grønnsaker i staver, og bland sammen en enkel dip med mager kesam eller ekstra lett rømme, litt salt og pepper, paprikakrydder, hvitløk og chili. Så enkelt og godt!

Popp ditt eget popcorn

Popcorn forbindes med helgekos, men dersom du popper ditt eget popcorn kan du faktisk nye popcorn hver dag med god samvittighet. Finn fram en høy kjele, og tilsett et par spiseskeier med nøytral olje. Tilsett 100 gram popcorn, og rist pannen med lokk til du hører det begynner å poppe. Når det ikke popper mer, er det ferdig. Strø litt havsalt over, og nyt!

Håper du lar deg friste!

Powered by Labrador CMS