7 sunne og enkle tips til frokost

Er du en frokostspiser eller velger du den bort? Begge deler fungerer, men vår erfaring peker i tydelig retning av at hvis du ønsker å gå ned i vekt eller holde vekten er det lurt å starte dagen med frokost. For med en frokost i kroppen er du bedre rustet  til å utføre dagens oppgaver og  det vil være enklere å fortsette med et regelmessig spisemønster gjennom resten av dagen.

Så vi anbefaler at du starter dagen med en sunn og næringsrik frokost slik at du får god energi til å ta fatt på dagens gjøremål!

Unn deg en næringsrik frokost

Her får du våre 7 sunne og enkle tips til frokost

Nedenfor finner du tips til noen mettende og sunne frokoster, så håper du finner en frokostvariant som passer for deg og din hverdag! Gode frokostvaner er heldigvis vonde å vende!

1. Yoghurt
Lag en kjapp og frisk frokost med yoghurt eller skyr.  Dette er melkeprodukter med høyt proteininnhold som metter. Topp gjerne med frukt, bær, nøtter og korn som gir ekstra med fiber vitaminer og mineraler. Har du prøvd skyr med cottage cheese og bær?

Müsli eller frokostblanding er godt å ha til både yoghurt, cottage cheese, mager vanilje kesam og lignende. Prøv våre oppskrifter på hjemmelaget müsli og frokostblanding.

2. Müsli

3. Grøt
Grøt er mettende og godt, og kan varieres mye. Den kan lages både varm og kald, med ulike typer korn og med forskjellig topping. Lag kjøleskapsgrøt kvelden i forveien, og du har frokosten klar neste morgen! Eller hva med å prøve byggrynsgrøt?

4. Knekkebrød
Om du lager de selv eller kjøper ferdig i butikken er knekkebrød er godt alternativ til frokost. Bruk forskjellige typer næringsrikt pålegg – en av mine favoritter er avokado, kalkunskinke og paprika. Her finner du oppskrift på Hjemmelagde knekkebrød .

5. Smoothie
En frisk og god frokost som du enkelt kan ta med i farten. Topp gjerne med nøtter eller havregryn så metter den lengre. Prøv vår forfriskende havresmoothie.

6. Eltefrie rundstykker til frokost
Ferske rundstykker smaker nydelig til frokost. Grove hjemmelagde rundtykker er mettende  og næringsrike. Rør sammen deigen kvelden før og stek de mens du tar morgenstellet. Her finner du oppskriften på  Eltefrie grove rundstykker 

7. Vafler
Vafler er nok mest forbundet med kos og dessert, men disse fullkornsvaflene passer også til frokost eller lunsj. De er grove og fiberrike, og en god erstatning for brødskivene.

Tips til flere frokostoppskrifter finner du her på Roedekjøkkenet

Powered by Labrador CMS