VÆR I AKTIVITET: Kom deg ut på tur så ofte du kan i sommer!

8 smarte sommer-tips

Les våre tips for en aktiv og sprek sommer!

De fleste av oss kan i stor grad selv velge hva og hvordan vi ønsker å fylle sommeren med og heldigvis for det. Men hvor bevisst er vi på hva vi egentlig ønsker å oppnå? Satser du på å ta sommeren som den kommer kan du avslutte lesningen her.

Har du derimot et bevisst ønske om å lage deg en god og aktiv sommer hvor målet er å få mest mulig overskudd og energi til å gjøre det du vil, kan du lese våre tips her:

Grete Roedes åtte sunne tips for en sprekere sommer

Nyt frokosten
Ved å starte dagen med en frokost får du i gang maskineriet, og det bidrar til at du får en tydeligere sult og metthetsfølelse utover dagen. Samtidig viser det seg at en god frokost bidrar til et mer stabilt blodsukker, noe som forebygger tretthet, hodepine og overspising senere på dagen. En god sommerfrokost kan være grovt brød, yoghurt, frukt, magert pålegg og grønnsaker. På varme sommerdager kan det være spesielt godt med syrnet melk som kefir og kulturmelk sammen med kornblanding  eller crunch – det oppleves avkjølende og gjør godt for kroppen.

NYT FROKOSTEN: Det enkle er ofte det beste!

Spis regelmessig
Selv om det er sommerferie er det lurt  å spise til nogenlunde faste tider hver dag, og spis gjerne med 3-4 timers mellomrom, da holder du blodsukkeret på et jevnt nivå gjennom dagen.  Å spise  frokost, lunsj, mellommåltid og middag vil gi mer overskudd og energi til en aktiv  og lystbetont ferie.

Bestem ditt eget mål
Det er du som bestemmer hva som er din trivselsvekt og hvor mye du ønsker å veie. Men sett deg et motiverende og realistisk mål – og sett deg gjerne delmål. Å finne ut hva som er grunnen til at du ønsker å gå ned i vekt, kan være en god motivasjon. Husk at du oppnår store helsegevinster allerede etter et vekttap på 5-10 % av kroppsvekten din! Eller kanskje målet ditt denne sommeren bare er å holde vekten?

Styr unna dårlig samvittighet
Du kan i stedet lære av feil du har gjort. Vi velger selv hvordan vi skal forholde oss til vår egen adferd. Enten så blir vi skjerpet og går på med fornyet positiv innsats eller vi lener oss tilbake og bestemmer oss for å begynne prosessen neste uke en gang… Du har alltid et valg, det er du som bestemmer hva du skal gjøre med situasjonen din.

VÆR I AKTIVITET: Kom deg ut på tur så ofte du kan i sommer!

Våg å lykkes
Vær fornøyd når både delmålene dine og målet er oppnådd. Vær stolt av deg selv. Det gir motivasjon til veien videre!

Tren regelmessig
Aktivitet er rett og slett for viktig til at vi ikke kan velge det bort, så prioriter det inn i sommerferien! Utnytt mulighetene du har rundt deg i sommer enten det er til vanns, fjells, skogs eller i byen. Ved å trene regelmessig vil du gjøre et smart grep for helsen din og det blir lettere å nå ditt mål. Du øker faktisk sjansen for å lykkes med å gå ned i vekt dersom du kombinerer sunt kosthold med fysisk aktivitet. I tillegg til et høyere energiforbruk, vil du kunne vedlikeholde eller øke muskelmassen, som igjen vil gi et positivt boost til forbrenningen din.

Skaff deg en treningspartner
Å trene sammen med noen kan bidra til at det vil være lettere å prioritere treningen enn om du skulle ha trent alene – og det er vanskeligere å «avlyse». Dessuten er det trivelig å trene sammen! Hva med å forslå en gåtur eller en treningsøkt før kaffekosen.

Prøv en ny aktivitetsform
Forandring fryder, også når det gjelder fysisk aktivitet. Vær litt nysgjerrig på nye måter å holde seg i form på. Hva med et mosjonsløp, sykkelritt eller topptur, eller hva med å prøve stavgang, badminton, svømming – eller kanskje litt styrketrening ute i det fri? Våg å prøve nye former for aktivitet!

Riktig GOD SOMMER!

Powered by Labrador CMS