Vi hjelper deg med middagsmaten!

Opplever du at det ble en skikkelig pangstart på det nye året, og at hverdagen kom alt for brått på? Også er du kanskje tilbake til det evinnelige spørsmålet; Hva skal vi ha til middag? I en travel hverdag, er det lett at familiens viktige middagsmåltid blir en salderingspost.

Hvorfor er det så vanskelig å velge hva man skal ha til middag? Her får du vite hvorfor og noen enkle knep på hvordan du kan løse utfordringen!

«Hva skal vi ha til middag?» er et av de mest stilte spørsmålene i løpet av uken både av barn og voksne. Grunnen til at dette spørsmålet er så utfordrende er fordi vi som regel begynner å tenke på det på ettermiddagen etter at vi allerede har tatt veldig mange valg i løpet av dagen. Studier viser at vi tar så mange som ca 200 matrelaterte valg gjennom én dag! Så når ettermiddagen kommer, og vi er slitne etter en lang arbeidsdag, er det helt naturlig at det blir vanskelig å ta stilling til hva vi skal lage til middag.

Lag en god plan for ukens middager og hold deg til den!

Hjernen vår blir sliten

Middagskasser gir deg en forutsigbarhet på ferdig planlagte og varierte middager, pris og sunnhet.

Vi ønsker jo helst å ta optimale valg, men forskning viser at hjernen rett og slett blir sliten og overbelastet av å tenke bevisst gjennom alle mulighetene, og kan naturligvis føre til at det blir vanskelig å ta gode beslutninger. Bare når vi skal velge middag stiller vi oss mange matrelaterte spørsmål som smaker det godt, er det sunt, hvor mye vil det koste, hvor lang tid tar det å lage, vil alle i familien like det osv? Derfor kan det lett ende opp med pølse i brød eller en ferdigpizza fra frysedisken.

Hvordan løse middags-grublisen?

Ønsker du å finne en god løsning på spørsmålene over kan et tips være å få oversikt over ukens aktiviteter og middager allerede søndag kveld. Få en oversikt over råvarer du har i kjøkkenskapene. Lag en middagsplan med handleliste, og hold deg til planen så langt det går. Da har du allerede frigjort masse hjernekapasitet og før uken har startet. Synes du det er vanskelig å planlegge, kan du også bestille middagskasser rett hjem til deg.

Roedekassen– gir deg en mer forutsigbar og sunn middagsuke

Roedes middagskasse fra Godtlevert leveres i store deler av landet. Kassen er basert på Roedes anbefalinger, gir god variasjon gjennom uken. Den inneholder rikelig med grønnsaker og grove karbohydrater som f. eks fullkornsris og pasta. Roedekassen inneholder også magre rene kjøttprodukter samt variasjon i fet og mager fisk. Dette er middager som hele familien liker og har godt av.
Du kan velge mellom tre til fem middagsretter hver uke og du kan velge middag for to, fire eller seks porsjoner. De næringsrike middagene i Roedekassen har passe store porsjoner, som vil gjøre deg passe god og mett. Middagene har tilmålte porsjoner som gjør det lettere å ha kontroll på porsjonene, og bonusen er at det blir lite matsvinn.

Så trenger du forutsigbarhet i hverdagen og ønsker å servere næringsrike middager til deg og familien, kan Roedekassen være en god og inspirerende løsning i en travel hverdag.

Kilde: Forskning.no

Powered by Labrador CMS