Smart grilling

Om sommeren blir det gjerne grillmat flere dager i uken. Kanskje tenker du at det kan bli både litt ensidig og usunt?  Grilling trenger imidlertid ikke bety grillpølser. Bruker du en dose bevissthet og en porsjon kreativitet, kan sommerens grillmiddager bli både sunne, varierte og velsmakende. Sjekk ut våre råd for smart grilling nedenfor:

Hvordan sette sammen smakfulle og sunne grillmåltider i sommer

Planlegg grillmåltidet
Sett av litt tid til planlegging og du kan nyte varierte og sunne grillmiddager gjennom hele sommeren.

Velg renskåret kjøtt
Indre- og ytrefilet er mørt og går raskt å grille. Unngå flintstek, spareribs og de feteste pølsene.

Fisk på grillen
Fisk er lett sommermat og både fet og mager fisk er supert på grillen. Enkelt og godt med vår Spennende fiskepakker i folie.

Lag burgerne selv
Bedre på smak, sunnere for deg. Bruk karbonadedeig og smak til med finhakket løk og krydder. Liker du en hot burger kan du bruke tabasco i eller på burgeren. Test ut denne Roede-burgeeren.

Gøy med grillspyd
Alle kan sette sammen sin favoritt. Bruk renskåret kjøtt, kylling, fisk og de grønnsakene du liker best.

Få mer inspirasjon til grønt på grillen hos Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Grønt på grillen
Nesten alle grønnsakene kan grilles. Legg dem rett på grillen eller i folie, slik vi har gjort med Grillet squash og aubergine.

Grill desserten
Frukt og bær er også godt på grillen, enten som skiver rett på grillen eller i folie. Her får du tips til å grille desserten i sommer.

Med ønske om mange deilige grillmåltider!

Tilbehøret gjør susen
Det beste tilbehøret lager du selv. Test ut våre sunnere varianter av potetsalat med kesam, en fargerik mango salsa eller en god, frisk grillsalat med fetaost.

Powered by Labrador CMS