Fra guilty til pleasure

Du trenger ikke føle deg “guilty” selv om du elsker digg pizza – eller taco for den sakens skyld. Med små grep kan dine favorittter bli både næringsrike og sunne. Det handler mye om å velge de riktige råvarene og litt om det å lage mer mat selv. Saken er at det gjør det lettere å vite hva du får i deg, og det er enklere enn du kanskje tror.

Det å ha et næringsrikt og sunt kosthold er en sentral del av det å ha en sunn livsstil. Kroppen vår er et komplisert maskineri som trenger en lang rekke næringsstoffer for å fungere optimalt. Derfor er det du spiser så viktig.

Vi har egentlig ikke “råd” til å fylle på med næringsfattig og kalorrik mat, men må hele tiden jakte på den maten som gir både energi og næring. Med den type mat holder du deg mett lenger, du vil oppleve mer overskudd og energi, det er enklere å holde en stabil vektog sist men ikke minst reduserer du din risiko for livsstilsykdommer som diabetes type 2, hjerte- og karsykdommer, og en rekke psykiske plager.

Pizza med nesten 50% grønnsker, det er pleasure det!

ROEDE-PIZZA: Grønnsaksandel 46%, 8,6 g fiber og 440 kcal per porsjon.

Vår pizza er et kinderegg; den smaker himmelsk, gir masse næring og skaper garantert god stemning rundt bordet. Ja, denne kan du nyte med god samvittighet (se oppskriften lenger ned på siden). Roede har over 1400 oppskrifter i Roede-appen. Alle er laget med kjærlighet til god og smakfull mat. Vårt mål er at alle skal skal få til å lage maten, med de ingrediensene du finner i en vanlig butikk.

ROEDE-MATEN SMAKER GODT og må oppleves. Vi har hundrevis av oppskrifter til alle døgnets måltider. Vi vet at ingen over tid vil greie å holde seg sunn eller slank på mat som ikke smaker godt!

Mer enn bare mat

Og visste du at maten vår er mer enn mat? Det er grunnmuren i et sunt liv! Du blir sunnere og går ned i vekt. Samtidig er Roede-maten nøkkelen til bedre søvn og du orker å bevege deg mer. Søvn, bevegelse og mat henger nøye sammen, og starter du med Roede-kostholdet, vil det ha effekt på helt andre deler av livet ditt også, som bidrar til en sunn livsstil og en kropp i balanse.

Men det er ikke bare at du skal gå fra å føle fra guilty til pleasure at du bør velge Roede-maten. Her er flere grunner:

ENERGI OG OVERSKUDD. Våre oppskrifter og personlig tilpassede matplaner gir mer energi og overskudd i hverdagen allerede etter 2-3 uker. I Roede-appen finner du vår unike kostholdsscore – en daglig score på hvor sunt du spiser. Alt er basert på helt vanlig mat du kjøper i nærbutikken. Ingen spesialprodukter eller dietter hos oss.

PASSER FOR HELE FAMILIEN. Det er ikke bare de voksne som har godt av Roede-mat. Den har hele familien godt av å spise. Maten vår gir riktig drivstoff til kroppen. Den er satt sammen riktig, og du får real norsk supermat.

Roedes fullkornspizza

Dette er en pizza laget med sammalt hvete. Med spekeskinke, oliven og cherrytomater er dette en pizza som lett kan bli en favoritt, både fordi den smaker og metter godt!

Bunn

 • 2 dl vann
 • ½ pk tørrgjær
 • ¼ ts salt
 • ½ ss olje
 • 3 dl fin sammalt hvete
 • 1 dl hvetemel

Fyll

 • 125 g pizzasaus
 • 1 ½ dl revet lettere hvitost
 • 1 rødløk
 • 150 g cherrytomat
 • 80 g spekeskinke
 • 50 g kalamata-oliven
 • 50 g ruccolasalat

Slik gjør du

 1. Rør gjær ut i lunket vann i en bakebolle, og ha i olje, salt og mel.
 2. Elt til deigen slipper bollen. Dekk til og sett til heving et lunt sted ca 30 min.
 3. Sett ovnen på 220°C. Kjevle ut deigen og legg den på en stekeplate med bakepapir.
 4. Del rødløken i to. Finhakk den ene halvdelen og skjær den andre i skiver. Del cherrytomater i to. Ha halvparten av tomatene og den finhakkede løken i
  pizzasausen og kok i ca 10 min. Avkjøl litt før du fordeler saus utover bunnen. Ha deretter på revet ost, rødløk i skiver, resten av cherrytomatene, spekeskinke og oliven.
 5. Stek i ca 15 min. til osten er gyllen og bunnen er gjennomstekt.
 6. Topp med ruccola rett før servering

Hvorfor ikke prøve en pizzabunn laget med blomkål?Blomkålpizza med paprika og mozzarella.

Skal du ned i vekt og bli sunnere?

Ikke tenk på å kutte ut måltider, spise mindre og gå sulten. Meld deg heller på et Roede-kurs og få et opplegg med personlig oppfølging som passer deg. Du får et effektivt kursforløp uten å forsake det gode liv, som gir deg varig sunn vekt og sunne vaner. Vi har både gruppekurs og 1 til 1-kurs. Du velger selv om du vil følge digitalt kurs eller gå kurs der du bor.

Powered by Labrador CMS