Grill smart, sunt og godt! 

Sommeren er rett rundt hjørnet, og da er grillmat førstevalget hos mange.  Her finner du tips til hvordan du kan gjøre grillmåltidet enda litt sunnere.

Mer fisk og sjømat på grillen

Det er ikke noe i veien med kjøtt og pølser av og til, men husk at variasjon er viktig og bra!  Fisk er et godt og sunt alternativ til kjøtt på grillen.

Spis mer fisk og sjømat for miljøet og deg selv!

Helsemyndighetene oppfordrer til å spise mer fisk, både den fete og magre varianten. Videre oppfordres det til å redusere inntaket av kjøtt, særlig rødt og bearbeidet kjøtt både grunnet helse, men også miljøaspektet. Får du først smaken på fisk og sjømat på grillen, finnes det neppe noe bedre. Mariner fisken med litt olje, hvitløk og chilli og du får assosiasjoner til sydlige strøk.

Ferdige grønne salater og mer vegetar for helse og bærekraft

Mange grønnsaker kan grilles rett på grillen, hele eller i skiver. Prøv grønnsaker som vårløk, purreløk, mais, sjampinjong, paprika, squash og auberginer. Legg hele grønnsaker i kaldt vann i en halv time før de skal på grillen. Da holder de seg saftige. Tørk dem godt før de legges på grillen.

Det bugner av forskjellige varianter av ferdigkuttet og vasket salat i butikken, så det er enklere enn noen gang å lage en fargerik og frisk salat til grillmaten. Det som er så fint er at under grillsesongen dukker det også opp endel nydelige grønnsaker, frukter og bær som passer godt til grillmat. Vær kreativ og du hever smaksopplevelsen og får en fin og fargerik tallerken. JA- til mer grønt på tallerkenen.

Klar for nye smaksopplevelser på grillen? Se flere av våre deilige grill oppskrifter her.

Grønnsaker i folie eller rett på grillen

Grønnsaker på grillen er rett og slett en smaksopplevelse, særlig om de marineres litt med hvitløk og et strøk olje. Du trenger faktisk verken kjøtt eller fisk om du har ulike grønnsaker på grillen. Lag en tzatsiki, hummus eller annen frisk dressing, strø over pesto, parmesan eller fetaost og grillmaten når nye høyder. Om du likevel savner kjøtt eller fisk så passer dette utmerket til begge deler.

Tilbehør eller som hovedrett

Det er på tide og endre grilltallerkenen vår sett i lys av helse, men også miljø. Del på kjøttet og ha mer tilbehør i form av salater, grønnsaker på grillen, hummus, poteter, søtpotet, tzatsiki, byggris e.l. Da blir tallerkenen grønnere og du reduserer samtidig på kjøttinntaket og øker grønnsaks- og kanskje fiskeinntaket.

Powered by Labrador CMS