Matglad hyttemeny til vinterferien

Vinterferien er i gang og mange skal tilbringe noen dager sammen på hytta. Da er det deilig å bare kunne nyte og kose seg maksimalt når man først har fri.

Publisert Sist oppdatert

Vet du av erfaring at måltidsrytmen og planleggingen kan være utfordrende når du setter nesa mot hytta?

Planlegg en hyttemeny

Da kan det være nyttig å bruke litt tid på å sette opp en ukemeny før dere reiser. Det gjør planleggingen og innkjøpene litt enklere, og du slipper å bruke tid og energi på å planlegge underveis. Du vil oppleve at det er mer tidseffektivt å planlegge måltidene for flere dager enn å planlegge en og en dag. Din tid er verdifull, så bruk den godt!

HANDLELISTE: Ved å planlegge matvarekjøpene blir totalprisen lavere og du kaster mindre.

Les også: Godt planlagt er halvveis gjennomført.

Hva kan være smart å ta hensyn til?

Man har jo ofte mer tid til å kose seg med matlagingen og spise god mat, og da blir det jo enda hyggeligere når ting er planlagt på forhånd.

Det er noen faktorer man må ta mer hensyn til når man skal planlegge måltidene på hytta enn når man er hjemme. Maten skal mette og tilfredsstille mange, den bør være relativt enkel å lage og kunne lages med litt enklere og mindre utstyr. Så er det jo greit at handleposene ikke tar alt for mye plass i en allerede stappfull bil.

Det er også viktig at måltidene skal gi rikelig påfyll av næringsstoffer slik at du har energi og overskudd til å gjøre det du har lyst til å utføre av aktiviteter. Og den skal selvfølgelig smake godt!

Vi har laget et forslag til smakfull og næringsrik hyttemat som metter godt, som vi håper kan være til litt hjelp og inspirasjon i planleggingen.

Mandag - tomatsuppe med pasta, kalkunbacon og egg

Hjemmelaget tomatsuppe er enkelt å lage, og smaker veldig godt! Server med kokt egg og pasta til.

 Oppskrift på Hjemmelaget tomatsuppe

En fyldig og god tomatsuppe lager du enkelt selv – full av næring og utrolig god!

Tirsdag - Ovnsbakt laks med byggotto, eple og rosenkål

Laks kan du enkelt ta med på hytta, enten i porsjonspakker eller i hel filet. Bruk den gjerne litt tidlig i uka – mens den er fersk. Ovnsbak laksen og server med byggotto og rosenkål.

Ovnsbakt laks med byggotto, eple og rosenkål

Å bytte ut risen med bygg er en inspirerende, mettende og sunn måte å lage denne italienske klassikeren på.
GODT FOR ALLE: Perfekt for familievinterferen på hytta.

Onsdag - Lettkremet kjøttgryte med sopp og romanesco

En enkel og smakfull gryte laget med karbonadedeig, servert med kokte poteter, stekt sopp og romanesco. Finner du ikke romanesco, kan du bruke brokkoli eller blomkål til.

Oppskrift til Lettkremet kjøttgryte med sopp og romanesco

Saftige fiskekaker er perfekt hverdagsmat – også på hytta.

Torsdag - Fiskekaker med rotfries, couscous og dilldressing

Fiskekaker er lettvint mat, og med rotfries og couscous tar de fiskekakene til nye høyder på hytta. Enkelt og godt!

Oppskrift på Fiskekaker med rotfries, couscous og dilldressing

Prøv denne one pot-pastaen du også – en kjapp, enkel og smakfull middag som (nesten) lager seg selv på under en halvtime!

Fredag - One pot-pasta av kjøttsaus og grønnsaker

One pot betyr å tilberede alt i en gryte, og er den perfekte hytterett. Denne varianten består av karbonadedeig, grønnsaker og pasta. Enkelt å tilberede, smakfull og lite oppvask! Det geniale med denne type one pot-middager er at du kan variere den etter smak og hva du har tilgjengelig. Dette er en ypperlig måte å bruke opp grønnsaks- og kjøttrester på.

Oppskrift på One pot-pasta av kjøttsaus

Kyllingwraps med frisk rødkålsalat og hoisinsaus – enkelt og godt til hele familien.

Lørdag - Kyllingwraps med frisk rødkålsalat og hoisinsaus

Prøv en ny vri på kyllingwrapsen. Lag denne med nydelig rødkålsalat med frisk appelsin i, perfekt hyttekos! TIPS: Har du igjen rester er dette perfekt lunsj å ta med på tur dagen etter. Rull da wrapen stramt sammen og pakk den inn i matpapir eller folie.

Kyllingwraps med frisk rødkålsalat og hoisinsaus

LAMMEGRYTE: Perfekt å servere til mange, metter og varmer godt!

Søndag - Tomatisert lammegryte

Dette er en enkel og smakfull lammegryte, som du kan forberede litt tidligere på dagen og ferdigstille i gryten eller i stekeovnen. Velbekomme!

det smaker!

Hvorfor ikke lage litt sunnere boller når de smaker like godt?

Søndag - Tomatisert lammegryte

Dette er en enkel og smakfull lammegryte, som du kan forberede litt tidligere på dagen og ferdigstille  i gryten eller i stekeovnen. Velbekomme!

Tomatisert lammegryte

Digg dessert – Sitrussymfoni

Har du noen appelsiner eller klementiner til overs kan du lage denne friske desserten. Du kan servere den med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt i stedet for is. Du kan lage desserten med ulike appelsiner, klementiner, grapefrukt og sitron, eller bruk de sitrusfruktene du har tilgjengelig.

Oppskrift på Sitrussymfoni

KOSTILSKUDD: Frisk og god dessert nå som appelsinene er på sitt beste!

Grov bakst – Eltefrie rundstykker

Du lager deigen på 1-2-3!

Rør sammen ingrediensene på kvelden og la det stå over natten på kjøkkenbenken. På morgenen kan du fordele deigen utover på et stekebrett med to spiseskjeer og sette rett inn i stekeovnen. Så kan dere nyte nystekte rundstykker til frokost! Melblandingen med salt og tørrgjær kan du lage ferdig i pose før du drar til fjells.

Oppskrift på Grove eltefrie rundstykker

Søt bakst – Eltefrie rosinboller med nøtter

Søt bolledeig kan du bruke både til fastelavensboller og kanelboller, og er superenkelt å gjennomføre med eltefri deig. Nydelig å ha med på tur i sekken eller etter en aktiv dag ute.

Oppskrift på Eltefrie rosinboller med nøtter

Kos deg med 1500 gratis oppskrifter

For å få enda mer ut av oppskriftene, kan du prøve vår smarte app gratis i 14 dager. Der blir alle oppskriftene tilpasset ditt behov og dine mål.

Ha en aktiv og matglad vinterferie!

Powered by Labrador CMS