Poke bowl – smakfullt og næringsrikt

Har du lurt på hva poke bowl er, men ikke laget eller smakt det ennå? Da har du noe å glede deg til! Poke bowl er opprinnelig streetfood fra Hawaii. Utgangspunktet er rå fisk, ris og grønnsaker i herlig samrøre. Ordet «poke» betyr å skjære eller kutte, noe fiskerne på Hawaii gjorde på bryggen når sulten meldte seg. De skar biter av dagens fangst og spiste med det de hadde av tilbehør. Poké bowl har blitt en kulinarisk trend her i Norge og er rett og slett Hawaiis svar på sushi.

Super mat i en bolle

Denne formen for salat har blitt manges favoritt de siste årene. Poke bowl er som sagt ofte laget av rå eller hurtigstekt fisk eller skalldyr servert med ris, i en bolle. Gjerne med avokado, mango, kjerner eller nøtter. Men den kan varieres i det uendelige med ulike friske grønnsaker, frukt, nøtter og kjerner, forskjellig typer ris, linser og bønner. Dette er virkelig en frisk og næringsrik middag med masse smak og vakre farger, som kan gi deg en skikkelig boost i hverdagen!

Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet ingefær og ponzusaus.
Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet ingefær og ponzusaus.

Hvordan tilberede poke bowl?

Når du skal forberede poke bowl kan du koke ris, hakke og kutte grønnsakene, og tilberede fisken eller rense skalldyr. Legg gjerne alle ingrediensene på et stort fat eller i flere skåler, så kan hver og en lage sin egen bowl. Start gjerne med ris, fyll på med de andre ingrediensene og avslutt med saus eller dressing.

Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet ingefær og ponzusaus

Sashimibowl med lakseloin med fullkornsris og masse grønnsaker er skikkelig snaddermat som metter. En sunn og god måte å få i seg det sunne fettet på samt rikelig med fiber.

Les også: Hvordan forstå forskjellen på mettet og umettet fett.

Dette trenger du til 4 porsjoner

Ris:

 • 180 g Fullkornsris, tørr

Grønnsaker:

 • 200 g gulrøtter
 • 250 g cherrytomater
 • ½ stk vårløk
 • 1 stk rød chili
 • 250 g friske grønne erter

Sashimilaks:

 • 500 g sashimi, laks

Tilbehør:

 • 100 g Ponzusaus
 • 65 g syltet ingefær
Poke bowl med ørret og edamamebønner.
Poke bowl med ørret og edamamebønner.

SLIK GJØR DU:

 1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske om det er nødvendig.
 2. Skrell gulrøtter og skyll cherrytomater, vårløk og chili. Kutt gulrøtter og vårløk i strimler. Kutt cherrytomater i to og skjær chili i skiver. Skyll de grønne ertene raskt i kaldt vann og legg alle grønnsakene over på et stort fat.
 3. Kutt laksen i tynne skiver og legg den over på en passende tallerken (se tips). Fordel litt ponuzusaus og sesamfrø på toppen.
 4. Server sashimibowl med lakseloin, grønnsaker, syltet ingefær og ponzusaus. Start med litt kokt ris på tallerkenen, legg på grønnsaker, laks og topp med syltet ingefær og ponuzsaus.

Tips! Om du ikke liker rå laks: Varm opp en stekepanne. Skjær laksen i terninger og stek den raskt i litt olje, slik at de får en stekeskorpe, men fortsatt er rosa i kjernen. Krydre med salt og pepper og legg fisken over på en tallerken. Grønnsaker og fisk kan også wokes raskt og serveres som en varmrett med ris ved siden av. Liker du det sterkt, bruk gjerne mer chili i retten. Fersk chili eller en chilisaus passer godt til.

La deg inspirere av våre bowl-oppskrifter!

Selv om poke bowl opprinnelig er laget med rå fisk eller skalldyr kan du lage bowls hvor fisk og skalldyr er byttet ut med kylling og andre typer kjøtt, eller er lage dem helt vegetariske.

Her finner du oppskrifter for en hver smak

Det ligger mye matglede i en fargerik og smakfull poké bowl så prøv det ved neste anledning! Det er en fryd for øye og ganen og gjør deg behagelig mett! I tillegg gir det deg påfyll av masse vitaminer og mineraler,  sunt fett og fiber – som gir deg en skikkelig boost i hverdagen!

Lykke til!

Powered by Labrador CMS