Sommer er istid – hvilken is velger du?

Is hører så absolutt sommeren til, og jo varmere sommeren er jo mer is spiser vi! Blir det varmt i været, ja da kan det gjerne bli en is hver dag. Spennende er det også å se om fjorårets favoritt finnes i isdisken i år, for det er ingen tvil om at noen forsvinner, nykomlinger lanseres og gamle klassikere gjenoppstår. Det er i alle fall ingen tvil om at det finnes en is for enhver anledning!

Er du opptatt av at isen skal være av det litt sunnere slaget, kan det være smart å velge is som inneholder mer naturlige ingredienser.

De siste årene har det kommet flere iser som har høyere innhold av frukt og mer naturlige ingredienser, mindre sukker og en lavere energitetthet. Denne typen is smaker godt men gir deg også den ekstra gode følelsen av at du gjør et smart valg når du du først spiser is.

NATURLIG FRUKTIS: for alle iskremelskerne der ute, som vil ha et friskere og lettere alternativ.

Noen smarte valg i isdisken

Olala, her snakker vi deilig saftis! NUDE fra Hennig Olsen – 100 % naturlig fruktis. Denne isen gir deg følelsen av å spise frukt på pinne og inneholder alt det sunne og gode du får i frukt. NUDE er neste generasjons fruktis, og for alle iskremelskerne der ute, som vil ha et friskere og lettere alternativ.

Diplom-is har serien Fruitero – som er smoothie-aktig is på pinne. Den består også av mer naturlige med ingredienser og ca 50 % frukt og finnes i flere gode smaker.

I 2018 kom Hennig-Olsen ut med verdens første is,  ZERoh!  med 0 kalorier.  Isen er laget i samarbeid med saftprodusenten Lerum. ZERoh!-suksessen  er helt uten sukker og kalorier og har flere spennende smaker. Diplom-is har også en is som er litt i samme kategori som ZERoh!. Den heter Fun-light is uten sukker med smakene eple- og kaktus og tranebær, bringebær- og sitronsmak.

Is med høy eller lav energitetthet

Saftis og sorbét har stort sett en lav energitetthet sammenlignet med fløteis, men de siste årene er det kommet flere yoghurt- og melkebaserte varianter med mindre energi. Er du opptatt av hva isen inneholder kan du finne nyttig informasjon om isen har en lav, middels eller høy energitetthet på næringsdeklarasjonen.

Les også: Stor test av “sunnere is”.

Iskrem i størrelse XS eller XL

SMOOTHIE IS: En frisk og deilig ispinne laget av frossen smoothie.

Det er ikke bare innhold, men også i høyeste grad størrelsen på isen som har betydning for hvor mye energi du får i deg. Noen av de største iskremene kan inneholde like mye energi som en hel middag, så det kan lønne seg å  gå for de litt mindre variantene og heller legge det inn som et avkjølende mellommåltid.

Hjemmelaget is

Hvorfor ikke prøve å lage hjemmelaget is selv? Det er superenkelt og litt ekstra stas å servere! Er du vant med å lage smoothie er du på god vei til å lage is? Du kan fryse ned smoothie i små plastikkbeger eller isformer og la det stå i fryseren natten. Da har du mulighet til å få litt ekstra påfyll av frukt og bær og vipps så har du en sunn, smakfull og supergod is som svaler og er digg for kroppen!

Tropisk smoothie-is

Denne isen er utrolig god på smak, og ikke minst superenkel å lage! Har du ikke tid til å vente til den er blitt til is, kan du spise den som en smoothie med nøttekrønsj.

Dette trenger du til 10 porsjoner/iser

BRINGEBÆR IS: En super måte å få i seg 1 av 5 om dagen på!
 • 2-3 dl tropisk juice
 • 400 g smoothieblanding med ananas, papaya og mango
 • 1 banan
 • 1 lime

Slik gjør du

 1. Finn frem alle ingrediensene, og en blender.
 2. Start med å tilsett juicen først- da sparer du knivbladene- ha deretter den frosne fruktblandingen og banan oppi.
 3. Kjør blenderen til alt har fått blandet seg godt noen ca 30-60 sekunder.
 4. Da har du to valg; enten kan du spise den som den er eller lage is.
 5. Fordel smoothieblandingen i passe store isbeger, sett en ispinne eller lignende midt i isen evt med flastfolie over slik at pinnen holder seg på plass.

La isen stå over natten i fryseren – så er det bare å glede seg til en smakfull smoothie is.

SOFTIS: Sett frem skåler med forskjellig topping; frukt, bær, hakkede nøtter, smeltet sjokolade, strøssel, lakris så kan man forsyne seg med det man måtte ønske.

Bringebæris med blåbær

Velg smart og NYT – riktig god sommer!

Forfriskende og smakfull is – absolutt verdt et forsøk!

Dette trenger du til 6 porsjoner/iser

 • 200 g frosne bringebær
 • 1 stk banan
 • 1½ dl yoghurt naturell
 • 1½ dl tropisk juice
 • 150 g frosne blåbær

Slik gjør du

 1. Finn frem alle ingrediensene til isen og en blender eller stavmikser.
 2. Start med å tilsette juicen først – da sparer du knivbladene, og ha deretter i frosne bringebær og banan.
 3. Kjør blenderen til alt har fått blandet seg godt til en jevn og tykk blanding.
 4. Bland inn hele frosne blåbær og fordel blandingen i passe store isbegere. Sett en ispinne eller lignende midt i isen.
 5. La isen stå natten over i fryseren.Tips!  Bruk gjerne annen frukt og bær enn de som er brukt i denne oppskriften.

Banan-softis

Frisk og fruktig dessert eller forfriskning i sommervarmen! Prøv denne varianten – søt og frisk på smak og en god softisfølelse. Se frisk og deilig oppskrift på banan-softis her.

Hvilken is er din favoritt?

Powered by Labrador CMS