Dagen derpå..

Det er morgen. Du gnir deg i øynene og kjenner at du har glemt å fjerne linsene. Du kjenner deg små-ør og kommer på at det er en grunn til at du ikke hopper like ivrig ut av senga som du gjorde morgenen før..

Morning has broken.

..for det ble visst litt fuktig denne lørdagen. Det var wining & dining, og jammen ble det besøk på noen nattklubber også. Og etter en flaske vin forsvant voldsomt mye av dømmekraften din, og det ble både Mohjitos og shotter i løpet av de siste timene av nattens sprell.

Lekre drinker, men ikke fullt så lekkert dagen etter!

Det er hyggelig å kose seg med noen glass vin sammen med venner. Av og til blir det litt for mye også, som beskrevet over. Med svekket dømmekraft er det fort gjort at noen glass vin kan føre til at man tar andre valg enn man hadde planlagt. Plutselig befinner man seg i køen på McDonalds, en kø som forøvrig virker lengre enn hele kvelden har vært til sammen, og vips så er magen smekkfull av burger og pommesfrites. To hamburgere, sånn for sikkerhetsskyld!

Helsenorge.no: Dette skjer i kroppen når du drikker alkohol

En uplanlagt burgersmell. Klokken tre på natten!

Våkner neste dag: Står opp og kjenner at det dunker litt i hodet og at man er tørr som en svamp i munnen. Man kaster seg over nærmeste væskekilde eller drikker fra tuten av en halvannen liters iskald PepsiMax. Og deretter.. SULT. Å så sulten! Kroppen skriker etter salt, søtt og fuktig. Hva som helst kan nesten gå ned i gapet. Og mange fortsetter dermed også kalorifesten der man slapp dagen før.

Ååå.. så tørst!

Roede-magasinet: Slik ødelegger alkohol forbrenningen

Studier viser at alkohol øker appetitten, fordi effekten av metthetshormonet leptin minsker ved alkoholinntak.

Dette gjelder, i hvert fall i min verden, også i høyeste grad dagen derpå. Jeg trenger ikke å starte med å ramse opp alt jeg har lyst på da, for da måtte du ha lest til i morgen tidlig.

Pizza med masse ost. Perfekt dagen derpå mat? Husk å sjekke kaloriinnholdet i tilfelle.

Noen tips til deg som har dagen-derpå-hunger

  • Lag hjemmelaget «junk-food» med grovt hamburgerbrød, en liten dæsj med drømmelett rømme, en steikt kyllingfilet snittet opp og gjort flat – godt krydret, salat, tomat, agurk og litt mais. NAM!
  • Velg » Snack a Jack» (liten pose med smak av salt/ost/barbecue) fremfor potetgull. Ca. 130 kalorier i en pose – tilfredsstiller saltsuget!
  • Lag en god omelett med oppkuttet piknik skinke eller kylling og kalkunpølse, lettost, løk, paprika og server med en god salat.

En god omelett trenger ikke være så usunt:)

  • Hva med en pitapizza?
  • Drikk mye vann, men kos deg også  med et stort glass PepsiMax med en sitronbåt i, og isbiter.
  • Varme og rørte bær med et par kuler lett-is kan gjøre godt for søtsuget.
  • Eller en saftis?

Forsøk å ikke la festen bli en todagers «skulle-helst-hatt-i-glemmeboken-opplevelse» (jeg har selv gjort dette noen ganger og kan IKKE anbefales). Det er så mye godt en kan lage og som gir den samme «feelingen» og tilfredsstillelse som usunn junk. Det er godt å skeie ut med dette også innimellom, men for mye av «det gode» er kanskje i denne sammenhengen ikke alltid bare godt?

Lykke til neste gang:)

Hilsen Charlotte

Innlegget Dagen derpå.. dukket først opp på Charlotte Hagen.

Powered by Labrador CMS