Hotellfrokosten

Frokosten er dagens første måltid. Viktigheten av å spise frokost har vært mye diskutert de siste årene. Vi i Grete Roede anbefaler frokosten varmt. Årsakene kan du lese om i dette innlegget:  Frokost eller ikke?

Jeg har i løpet av de siste to ukene vært på 3 ulike hotell i jobbsammenheng, og det er ikke bare bare å klare å holde vekten når disse hotelloppholdene avløser hverandre. Men jeg som dere, må gjøre så godt jeg kan!

Sunn og god frokost, den beste starten på dagen:)

Det er ikke uvanlig at jeg har deltakere på kurs som reiser en del med jobben. Den første utfordringen de ofte møter når de står opp om morgenen er  nettopp frokosten. Det er kanskje ikke så rart, for det lukter så deilig når man nærmer seg matsalen at Michelinstjernene bare kan pakke sammen. I hvert fall om man går på Roede-‘kurs og man er anbefalt å ligge på ca 220 kalorier til frokosten. Man føler lett at man blir snytt for det beste da..

Denne starten på dagen kan lukte og smake ganske godt, men er også veldig kaloririk og rik på mettet fett.

En heftig hotellfrokost i ny og ne er ikke det største problemet. Men for han eller hun som er mye på seminarer og reiser med jobben, kan dette være en ekstra utfordring. For klart man har lyst på både bacon og deilige kjøttboller, sveler og skillingsboller. Spesielt dersom man har tatt et par glass vin kvelden før, og kroppen er fysen på salt og søtt. Personlig har jeg mange ganger kastet LANGE blikk etter croissantene som jeg vet smaker så godt, men som får meg til å føle meg som en elefant etterpå. (Og i tillegg når jeg ser meg i speilet, har jeg fått en ekstra valk. HELT SANT!)

Disse finnes på mange hotellfrokoster. Den inneholder ca 250 kalorier – alene.

Jeg vil derfor komme med noen what-to-do tips til deg som er mye på farten. Jeg tar her utgangspunkt i min egen erfaring og mine egne verktøy, så kan du velge om du vil adoptere de neste gang du skal gjennom dette – som mange vil se på som et luksusproblem.

  • Bestem deg for å klare å holde kaloribudsjettet ditt før du forlater hotellrommet..
  • Syns du at det lukter godt – så prøv å tenke at det er lukten av fett..
  • Fokusèr på hvordan du vil føle deg etterpå og mestringsgleden du får..
  • Fyll fatet med fersk agurk, saftig tomat og sprø paprika..
  • Halver mengden brød, og bruk kaloriene på litt ekstra eggerøre og røkt skinke..
  • Bruk god tid på å spise maten. Kos deg!
  • Drikk svart kaffe eller te, og drikk kun så masse melk eller juice som du skal..
  • Ta litt av fruktrasjonen i tillegg til frokosten – så kan de andre bare spise så mye te-brød som de orker..:)
  • Start din dag med en GOD følelse i stedet for en elendig..
Fruktsalat – et mye bedre alternativ enn te-brød!

Det er nok med hotellfrokoster som med alle andre fristelser, man må motstå noe. Jeg vet at det er vanskelig, og at det ikke er noe særlig å «alltid måtte være den som må stå over», imens andre mesker seg med det de vil og er tynne som noen fjøler. Av og til hadde det vært herlig å bare kaste fruktsalaten rett i nøtten på de. Men det hadde ikke hjulpet oss noe, hadde det vel?

Bare sånn for å toppe godfølelsen før du forlater matsalen, så ta en seiersrunde bortom buffeten – løft på lokket der som bacon og stekte pølser har hatt sin plass, og SJEKK hvor mye fett som ligger igjen i bunnen.. så kan du løfte nesen bort fra dampende fett og ta turen ut i verden – lett på foten og akkurat passe mett.

Lykke til. Du nailer denne!

Hilsen Charlotte

Innlegget Hotellfrokosten dukket først opp på Charlotte Hagen.

Powered by Labrador CMS