Sommertesten

Alene.. så mange fristelser der ute.. så mange utfordrende situasjoner… hvordan skal jeg klare dette?

På mine kurs har vi nå begynt å fokusere på ferien. Vi snakker om et opphold i kurset på ganske mange uker. Mange tenker på dette som en test av seg selv, imens andre igjen gruer seg og tenker at det blir en ganske tøff prøvelse å gå så lenge «alene» uten å veie seg eller ta den ukentlige praten med kursleder.

Føles kanskje ganske «heavy» å gå veien alene.. men man må bruke de verktøyene man har!

Noen vil ha fokus på å holde vekten til august når vi møtes igjen – andre vil svært gjerne gå ned noen kilo. Her er det deltakeren selv som må sette sitt mål og finne metodene for å komme dit de vil. Mitt mål for meg selv som kursleder, er å gi nok motivasjon og gode råd til deltakerne mine, slik at de møter høsten like lett som de møter sommeren. Men jeg vet også det ikke alltid kommer an på om jeg gir nok… for den beste motivasjonen – tror jeg – er den som kommer innenfra.

Her er noen velkjente utfordringer som mange kjenner på:

  • Ingen ukentlig veiing, litt for lenge å stå på egne ben.
  • Is, kald drikke og grilling.
  • Sosialt samvær, sene kvelder med vin og skåler på bordet.
  • Ustrukturerte dager, man faller litt ut av rytmen.
  • Festivaler og konserter.
  • Mange restaurantbesøk, man mister kontrollen over hva maten inneholder.
  • Lange bilturer med stopp på bensinstasjoner, der bolleduften slår i mot.
  • Egen tankegang: «Det er jo ferie, jeg må jo kose meg litt!».
  • Familie og venner som ikke tar hensyn eller samarbeider.
Sosialt samvær, «rødt i glasset» og skåler på bordet..

I rundene vi har hatt den siste uken, har det kommet frem mange gode tanker og innspill rundt hvordan de som går på kurs tenker at de kan løse sine utfordringer. I det store og hele er det fortsatt ên konklusjon som gjelder – uansett hvilken utfordring man står ovenfor; Pass på mengden – ALLTID!
I alle de nevnte problemstillingene, er det mat og drikke som er vanskelig. Det var ingen som nevnte at de ikke skulle få satt av tid til å trene. Og akkurat det er i hvert fall en veldig positiv faktor!

Kos deg masse i sommer – sammen med andre. Ta bort fokuset på maten og tenk heller på de gode opplevelsene!

Ikke la en livsstilsendring få ta bort gleden ved å ha ferie, treffe familie og venner, reise på tur og spise god mat. Men har du den riktige innstillingen – vil gleden over å ta fatt på høsten og de litt mer mørke og tunge dagene, bokstavelig talt kanskje bli litt lettere? Nyt øyeblikkene og berøm deg selv for den gode innsatsen du gjør.

Se fremover og tenk hvor deilig det er å komme på vekten til høsten dersom du klarer å holde fokus på mengden mat og drikke du inntar, og fortsetter å bevege deg i den deilige sommervarmen. Jeg heier på deg – alltid!

Se noen gode tips her: Åtte smarte slanketips til sommeren.

Solfylt hilsen fra Bergen,

Charlotte:)

Innlegget Sommertesten dukket først opp på Charlotte Hagen .

Powered by Labrador CMS