Vandrende stinkbombe

I min leilighet bor det tre personer: Meg og to tenåringsgutter. Full fres er det på oss alle tre, så vaskemaskinen pleier å gå en til to ganger per dag i de mest aktive periodene. Tørketrommelen likeså. Det er ikke før satt på en maskin før det er klart til å fylle en ny. Roede, ishockey og fotball. Kanskje en fjelltur eller tre. Sånn går nu dagan.

Jeg har heldigvis tørketrommel, hvis ikke måtte jeg ha hatt et tørkestativ i str. XL.

Det er dyrt å skulle kjøpe inn treningsklær til en aktiv familie. Man skal gjerne ha minst et par sett både av overdeler og underdeler, og gjerne også av jakker. Ulltøy vil man gjerne trenge når kulden kommer, samt gode sokker og sko til ulik bruk.

Treningstøy må man ha, gjerne flere sett. Jeg har gjerne ikke fullt så fancy undertøy når jeg trener – men der finnes nok noen som stiller med blonder også:) Hehe..

Det kan derfor være lurt å bli litt obs på følgende: Det hender noen ganger at det har satt seg en skikkelig lei lukt i treningstøyet. Man kjenner gjerne ikke alltid lukten før man begynner å få fukt i tøyet, og da føler man seg gjerne som en vandrende stinkbombe – og håper at ingen svimer av når de kommer for å gi deg en klem eller hilse på deg etter treningen. SÅ pinlig! Årsaken kan være at det har ligget en dag for lenge før man har vasket det, eller at man har brukt feil temperatur, vaskemiddel eller skyllemiddel. Uansett årsak, jeg har i hvert fall gjort det til en rutine å ta et godt sniff på treningstøyet før jeg tar det på. Jeg har ikke lyst å gå rundt og stinke, og syns det er ubehagelig å klemme på en slik stinkbombe selv også:)

En god klem er bare deilig – vanligvis:)

Jeg har derfor lagt min elsk på noe så rimelig og greit som Eddik. Jeg legger treningstøyet ca. en times tid i kaldt vann og noen spruter med Eddik. Deretter skyller jeg av og vasker det på vanlig måte. Lukten forsvinner helt fra tøyet, og man slipper å kaste det i bosset. Genialt! Jeg må innrømme at det gikk noen treningstopper i bosset før jeg oppdaget dette. Nå bruker jeg treningstøyet til det er hullete i stedet.

Eddik gjør susen.

Du kan lese mer om vask av treningstøy på denne linken: Slik blir du kvitt svettelukten på treningstøyet

Og du? Husk at det IKKE hjelper å dynke treningstoppen i parfyme – det blir bare enda verre, og mange er allergisk. Selv får jeg hodepine og klør i øynene om noen står ved siden av meg og er dynket i parfyme på treningssenteret. Lukte godt kan vi gjøre en annen gang, og det finnes en mellomting.

Klok av skadehilsen,
fra Charlotte

Innlegget Vandrende stinkbombe dukket først opp på Charlotte Hagen.

Powered by Labrador CMS