Vann som tørstedrikk

Jeg er kursleder og minner mine kursdeltagere ukentlig, om å drikke nok vann gjennom dagen. Selv er jeg kanskje ikke helt i mål når det gjelder å drikke nok vann. Anbefalingen fra Helsedirektoratet er nemlig å drikke mellom 1,5-2 liter vann på en vanlig dag. Da har de tatt hensyn til at vi får cirka 1 liten vann gjennom maten vi spiser. Vi må også huske at væskebehovet øker ved fysisk aktivitet og i varmt klima. Men i dag falt det snø i Oslo, så jeg tror ikke det er like viktig på en helt normal arbeidsdag som denne!

Poenget er likevel at jeg nå prøver å drikke mer vann og det fungerer bedre om jeg gjør noen smarte grep på veien.

Mitt tips til deg kan være: Kjøp deg en vannflaske som er litt annerledes eller som det frister å bruke – enten med en kul farge eller funksjon. Du kan smaks tilsette vannet med frukt, bær eller grønnsaker, som jeg selv syntes gjør det hele mer innbydende. Du kan kutte opp frukt og legge i en vannkaraffel eller fylle direkte i drikke flasken. Jeg har selv kjøpt meg denne smarte flasken som kan skille «bær/frukt etc.» fra vannet med en sil/citruspresse. Du finner den til salgs her i Roede-butikken.

Det fungerte kjempefint å kutte et par jordbær i biter og ha oppi noen mynteblader. I denne flasken skrur man bare av den nederste delen og putter oppi det man måtte ønske av smakstilsetting.

Smart, sant? Bruk gjerne appelsin, lime, agurk, sitron, bringebær, jordbær, sitronmelisse eller annen frukt og grønt!

Jeg skrur så på øverste del av flasken, og åpner drikketuten for å fylle på litt vann. Ser ikke dette lekkert ut kanskje??

Om du putter flasken i kjøleskapet noen timer eller har den med deg i treningsbagen, sekken eller veska så vil vannet etter hvert få smak og gi den ekstra «touchen» av friskhet. Dette gir hvert fall meg lyst til å drikke mer vann.

Håper du nå finner frem drikkeflasken igjen, skrur på springen og fyller opp med deilig norsk drikkevann. Vi er faktisk heldige som har dette så lett tilgjengelig.

Så da er det bare å drikke på og ha en fin dag!

Powered by Labrador CMS