Velg riktig mat og spis mer

Vet du hva maten du spiser inneholder – hvor mye næring det er i den? Å gå ned i vekt handler ikke om å spise mindre, men om å velge smart og riktig. Gjør du gode valg kan du spise mer.

Publisert Sist oppdatert

Mange av våre medlemmer får store ”aha-opplevelser” når de kommer på Roede-kurs og lærer hva maten de spiser EGENTLIG inneholder.

De fleste mener de vet hva som er sunt og hva som IKKE er sunt. Men vet vi nok? Og må vi virkelig kutte ut alt som er godt for å få et sunt kosthold?

Spiser mer og oftere

Nei – det er viktig å ikke kutte alt det som er godt når man skal ned i vekt – da er det lettere å leve med de nye gode vanene. Det interessante er, synes jeg,  at de fleste som skal ned i vekt oppdager at de må spise oftere og gjerne mer mat enn før.

Mange blir overrasket over hvor mye mat de må spise når de går over til et sunt og variert kosthold! For velger man den sunne gode hverdagsmaten, kan man spise mye mat. All mat er lov, men noe må man selvfølgelig spise i mindre mengder enn annen mat.  Dette er kunnskap som må læres, og det er individuelt. Mye av det vi jobber med på Roede-kurs er hvordan den enkelte skal balansere og velge smart både i hverdagen, men også i helger og ferier.

Aha-opplevelsene som gjør inntrykk

Sjokolademuffins gir like mye energi som en hel middag. Tenk deg at du er på vei hjem fra jobb, du er sulten og du tar med en sjokolademuffins fra bensinstasjonen – som du kjapt hiver i deg i bilen før middag.  Du vet sannsynligvis at en muffins ikke er det sunneste valget, men visste du den inneholder like mye energi som en hel middag – bare ingen nyttige næringsstoffer?

Mer av – ikke bare mindre! Bytter du ut potetgull og annen snacks med grønnsaker og dip gir du kroppen din verdifullt påfyll av vitaminer, antioksidanter, mineraler og fiber. Velger du en kesam eller rømmekolle til dippen fremfor vanlig rømme, sparer du kroppen din for mettet fett den ikke trenger – samtidig som du sparer deg for mange kalorier. Med urter eller annen smakstilsetning vil det smake like godt – og kosen er den samme!

Vi i Roede er opptatt av MATGLEDE, og derfor er Roede-kostholdet satt sammen på en slik måte at du kan ivareta matgleden og likevel oppnå en lettere hverdag med mer overskudd. Skal du lykkes med å etablere nye vaner som varer, er vi overbevist om at du må finne matglede i den maten du spiser.

Matglad hilsen fra oss i Roede!

Powered by Labrador CMS