Slik taklet vi 1000 kcal

De aller fleste forbinder Roede med gradvis vektreduksjon, som man oppnår med et moderat energiunderskudd. Dette har vi holdt på med i 50 år, og vi vet

det fungerer, og at det er en god metode for å gå ned i vekt. Men nå viser mer og mer forskning at man kan oppnå like gode resultater – også på lang sikt, ved å ha et lavt energiinntak den første perioden. En slags kickstart. Det som avgjør om man lykkes eller ikke, er selve hold vekten-fasen, der man både skal øve – og holde på de nye vanene, inntil de går helt på autopilot. Det er altså perioden etter vektreduksjonen som avgjør om man lykkes eller ikke med å gå varig ned i vekt.

Derfor gir vi medlemmene våre mulighet til å velge mellom å følge et opplegg med et moderat energiinntak, på mellom 1300-2500 kcal per dag, eller å ligge på 1000 kcal i noen uker (eventuelt en kombinasjon av disse metodene). Uansett metode, vil man etter noen uker gradvis begynne å øke matinntaket igjen. Vi kaller disse to metodene for Roede Balansert og Roede Kickstart.

Finn det kurset som passer deg best her, det er først på kurset du velger om du vil gå på Roede Balansert eller Roede Kickstart.

Dette er en dagsmeny på Roede Kickstart. Mye godt mat!
Hvordan gikk det med oss?
Alle i Roede har gått på Roede Balansert. Vi må jo ha kjennskap til produktet vi selger, og erfart det på egen kropp. Nå som lavenergidiett er et produkt som vi tilbyr, ønsket noen av oss i Roede å teste ut dette.
Først vil jeg skrive litt om min egen erfaring, og så vil jeg fortelle hvordan det gikk med mine kolleger Vibeke og Martin. Det er interessant at vi har nokså forskjellige opplevelser.
Selv testet jeg ut lavenergidiett i 1 uke, der jeg spiste +/- 1000 kcal per dag. De aller første dagene syns jeg var nokså krevende, jeg var mye sulten og hadde vondt i hodet. Til tider følte jeg meg også både svimmel og kvalm. Jeg kunne ikke opprettholde samme aktivitetsnivå som jeg pleier, men det gikk fint med noen lettere joggeturer, og turer med hunden. Jeg drakk mye vann og kaffe, mer enn jeg pleier, og jeg var veldig nøye med å spise regelmessig: Litt, men veldig ofte! Noe som jeg opplevde som virkelig positivt var at jeg fikk mye mer søvn enn vanlig (for jeg orket ikke være oppe så lenge!), og da syns jeg huden min (!) ble mye finere. Huden min fikk endelig den skjønnhetssøvnen den savnet så sårt. I tillegg har jeg aldri spist så mye grønnsaker i hele mitt liv. Tenk så bra for kroppen min! Og denne vanen har jeg faktisk klart å fortsette med.
Etter hvert som dagene gikk ble det lettere og lettere, og jeg kom inn i rutinen. Jeg syns frokost, lunsj og middag gikk greit, men kveldene var den store utfordringen, for da ble jeg veldig sulten. Men siden man kan spise nesten ubegrenset med grønnsaker, knasket jeg både gulrøtter og kålrot. En kveld gikk en hel pakke stangselleri med. Til middag spiste jeg bare grønnsaker og salat med fisk eller kylling, slik at jeg hadde litt mer å gå på til kvelden. Jeg, som i utgangspunktet er normalvektig, gikk ned 2,5 kilo denne uken.

Man kan oppleve matglede selv om man spiser lite i en periode!
2 uker på lavenergi
Vibeke gjennomførte 2 uker på lavenergidiett og holdt seg mellom 900 og 1150 kcal per dag. I motsetning til meg, gikk den første uken til Vibeke bra.
– Med fullt fokus og en god dose motivasjon, gikk det fint å justere ned til 1000 kcal per dag. For å komme gjennom dagen var jeg nøye med å spise veldig regelmessig. Jeg drakk mer kaffe enn jeg har pleid å gjøre, og var nøye med å drikke nok vann også.
Vibeke bestemte seg for å fokusere på å spise langsomt, noe hun syns var vanskelig. Men hun forteller at da hun klarte å fokusere på å bruke god tid på måltidene, opplevde hun ikke å være sulten da hun var ferdig med å spise. Akkurat som meg, syns Vibeke kveldene var det vanskeligste.
– Det er utrolig digg at en hel kurv jordbær (400 gr) kun inneholder 136 kcal. Det ble redningen mange ganger!
Vibeke gikk ned ned 2,8 kilo den første uken, og det ga henne en skikkelig boost til å fortsette en uke til. Vibeke syns imidlertid uke to var tøffere, og hun var mer sulten. I tillegg merket hun det godt på humøret. “Litt kortere lunte kan du si….”, beskriver hun.
Vibeke reduserte også aktivitetsnivået sitt.
– Jeg hadde gjort meg opp noen tanker om at jeg ikke skulle ha lange økter med fysisk aktivitet, så jeg løp aldri mer enn 30 min. Jeg hadde riktignok en økt på 1 time. Da spiste jeg lunsj på 200 kcal rett før jeg gikk ut, og økten var en blanding av gåing og jogging.
Etter uke to gikk Vibeke ned nok 1 kg, og hun var veldig fornøyd med 3,8 kg på to uker. Vibeke gikk også inn 2,5 cm rundt livet.

Man kan spise mye grønnsaker når man går på lavenergidiett. Lag delikate grønnsaksporsjoner!
Martin er den som har holdt ut lengst av oss. Mange uke. I motsetning til Vibeke og meg, syns Martin det har gått kjempefint. Han opplevde verken å få vondt i hodet, bli svimmel, få oksehunger eller å ha kort lunte. Den første uken manglet han litt konsentrasjon, ellers ikke noe. Som Vibeke og meg, fokuserte han på å spise jevnt og ofte.
– Jeg la opp måltidene til å være tettere mot kvelden. Klokken 14.00 spiste jeg en grønnsak, 16:00 var det middag, 18:00 var det frukt og 20:00 var det yoghurt og frukt. Som oftest spiste jeg ikke noe mellommåltid på formiddagen, kun hvis jeg spiste frokost tidlig. En ting som var litt utenfor programmet var at jeg pusset tenner etter alle hovedmåltidene, så fort som mulig etterpå, røper Martin.
Han klarte også å opprettholde et visst aktivitetsnivå. Martin syns heller ikke kveldene var spesielt vanskelige. – Det er mye lettere når det er “svart/hvitt”, sier han. Det er vanskeligere når man tillater seg litt chips og sjokolade, men ikke vet helt hvor grensen går – også greier man ikke stoppe.
Martin har gått ned hele 15 kilo på få uker.
En skikkelig boost
Selv om Vibeke, Martin og jeg hadde litt ulik opplevelse av å følge Roede Kickstart, er vi enige om at det gir en skikkelig boost å gå fort ned i vekt, men man må huske på at det er i begynnelsen man går fortest ned. Tempoet blir litt roligere etter hvert, men man kan regne med en kilo i uken.
Det unike med opplegget er at selv om man har er lavt energiinntak, kan man likevel spise ganske mye mat. Det handler ikke om pulver eller barer, men ordentlig mat som gir mye å tygge på og som smaker godt. En kickstart på et næringsrikt og sunt kosthold som vil gi resultater som varer.
Vi har alle barn, og vi syntes det gikk helt fint å være på lavkaloridiett med barn i huset. Jeg spiste det samme som barna, bare i mindre porsjoner. Jeg fortalte mine barn at jeg skulle teste ut denne dietten i noen dager, men man trenger strengt tatt ikke å informere dem. Man spiser det samme som barna, bare i litt mindre prosjoner.
I løpet av tiden Vibeke og jeg testet ut dette, skulle vi både i middager og andre sosiale lag. Fokuset ble da på det sosiale, og ikke hva vi ikke kunne spise – eller drikke.

Roede Kickstart er i utgangspunktet for personer med BMI over 30, men kan også benyttes i en kortere periode av de som motiveres av et raskt vekttap i starten. Personer med hjerte- og karsykdom, spiseforstyrrelser eller andre alvorlige sykdommer anbefales ikke å følge Roede Kickstart. Dietten bør heller ikke følges av kvinner som er gravide/ammer.
Dette er en dagsmeny på Roede Kickstart. Mye godt mat! Hvordan gikk det med oss? Alle i Roede har gått på Roede Balansert. Vi må jo ha kjennskap til produktet vi selger, og erfart det på egen kropp. Nå som lavenergidiett er et produkt som vi tilbyr, ønsket noen av oss i Roede å teste ut dette. Først vil jeg skrive litt om min egen erfaring, og så vil jeg fortelle hvordan det gikk med mine kolleger Vibeke og Martin. Det er interessant at vi har nokså forskjellige opplevelser. Selv testet jeg ut lavenergidiett i 1 uke, der jeg spiste +/- 1000 kcal per dag. De aller første dagene syns jeg var nokså krevende, jeg var mye sulten og hadde vondt i hodet. Til tider følte jeg meg også både svimmel og kvalm. Jeg kunne ikke opprettholde samme aktivitetsnivå som jeg pleier, men det gikk fint med noen lettere joggeturer, og turer med hunden. Jeg drakk mye vann og kaffe, mer enn jeg pleier, og jeg var veldig nøye med å spise regelmessig: Litt, men veldig ofte! Noe som jeg opplevde som virkelig positivt var at jeg fikk mye mer søvn enn vanlig (for jeg orket ikke være oppe så lenge!), og da syns jeg huden min (!) ble mye finere. Huden min fikk endelig den skjønnhetssøvnen den savnet så sårt. I tillegg har jeg aldri spist så mye grønnsaker i hele mitt liv. Tenk så bra for kroppen min! Og denne vanen har jeg faktisk klart å fortsette med. Etter hvert som dagene gikk ble det lettere og lettere, og jeg kom inn i rutinen. Jeg syns frokost, lunsj og middag gikk greit, men kveldene var den store utfordringen, for da ble jeg veldig sulten. Men siden man kan spise nesten ubegrenset med grønnsaker, knasket jeg både gulrøtter og kålrot. En kveld gikk en hel pakke stangselleri med. Til middag spiste jeg bare grønnsaker og salat med fisk eller kylling, slik at jeg hadde litt mer å gå på til kvelden. Jeg, som i utgangspunktet er normalvektig, gikk ned 2,5 kilo denne uken. Man kan oppleve matglede selv om man spiser lite i en periode! 2 uker på lavenergi Vibeke gjennomførte 2 uker på lavenergidiett og holdt seg mellom 900 og 1150 kcal per dag. I motsetning til meg, gikk den første uken til Vibeke bra. – Med fullt fokus og en god dose motivasjon, gikk det fint å justere ned til 1000 kcal per dag. For å komme gjennom dagen var jeg nøye med å spise veldig regelmessig. Jeg drakk mer kaffe enn jeg har pleid å gjøre, og var nøye med å drikke nok vann også. Vibeke bestemte seg for å fokusere på å spise langsomt, noe hun syns var vanskelig. Men hun forteller at da hun klarte å fokusere på å bruke god tid på måltidene, opplevde hun ikke å være sulten da hun var ferdig med å spise. Akkurat som meg, syns Vibeke kveldene var det vanskeligste. – Det er utrolig digg at en hel kurv jordbær (400 gr) kun inneholder 136 kcal. Det ble redningen mange ganger! Vibeke gikk ned ned 2,8 kilo den første uken, og det ga henne en skikkelig boost til å fortsette en uke til. Vibeke syns imidlertid uke to var tøffere, og hun var mer sulten. I tillegg merket hun det godt på humøret. “Litt kortere lunte kan du si….”, beskriver hun. Vibeke reduserte også aktivitetsnivået sitt. – Jeg hadde gjort meg opp noen tanker om at jeg ikke skulle ha lange økter med fysisk aktivitet, så jeg løp aldri mer enn 30 min. Jeg hadde riktignok en økt på 1 time. Da spiste jeg lunsj på 200 kcal rett før jeg gikk ut, og økten var en blanding av gåing og jogging. Etter uke to gikk Vibeke ned nok 1 kg, og hun var veldig fornøyd med 3,8 kg på to uker. Vibeke gikk også inn 2,5 cm rundt livet. Man kan spise mye grønnsaker når man går på lavenergidiett. Lag delikate grønnsaksporsjoner! Martin er den som har holdt ut lengst av oss. Mange uke. I motsetning til Vibeke og meg, syns Martin det har gått kjempefint. Han opplevde verken å få vondt i hodet, bli svimmel, få oksehunger eller å ha kort lunte. Den første uken manglet han litt konsentrasjon, ellers ikke noe. Som Vibeke og meg, fokuserte han på å spise jevnt og ofte. – Jeg la opp måltidene til å være tettere mot kvelden. Klokken 14.00 spiste jeg en grønnsak, 16:00 var det middag, 18:00 var det frukt og 20:00 var det yoghurt og frukt. Som oftest spiste jeg ikke noe mellommåltid på formiddagen, kun hvis jeg spiste frokost tidlig. En ting som var litt utenfor programmet var at jeg pusset tenner etter alle hovedmåltidene, så fort som mulig etterpå, røper Martin. Han klarte også å opprettholde et visst aktivitetsnivå. Martin syns heller ikke kveldene var spesielt vanskelige. – Det er mye lettere når det er “svart/hvitt”, sier han. Det er vanskeligere når man tillater seg litt chips og sjokolade, men ikke vet helt hvor grensen går – også greier man ikke stoppe. Martin har gått ned hele 15 kilo på få uker. En skikkelig boost Selv om Vibeke, Martin og jeg hadde litt ulik opplevelse av å følge Roede Kickstart, er vi enige om at det gir en skikkelig boost å gå fort ned i vekt, men man må huske på at det er i begynnelsen man går fortest ned. Tempoet blir litt roligere etter hvert, men man kan regne med en kilo i uken. Det unike med opplegget er at selv om man har er lavt energiinntak, kan man likevel spise ganske mye mat. Det handler ikke om pulver eller barer, men ordentlig mat som gir mye å tygge på og som smaker godt. En kickstart på et næringsrikt og sunt kosthold som vil gi resultater som varer. Vi har alle barn, og vi syntes det gikk helt fint å være på lavkaloridiett med barn i huset. Jeg spiste det samme som barna, bare i mindre porsjoner. Jeg fortalte mine barn at jeg skulle teste ut denne dietten i noen dager, men man trenger strengt tatt ikke å informere dem. Man spiser det samme som barna, bare i litt mindre prosjoner. I løpet av tiden Vibeke og jeg testet ut dette, skulle vi både i middager og andre sosiale lag. Fokuset ble da på det sosiale, og ikke hva vi ikke kunne spise – eller drikke. Roede Kickstart er i utgangspunktet for personer med BMI over 30, men kan også benyttes i en kortere periode av de som motiveres av et raskt vekttap i starten. Personer med hjerte- og karsykdom, spiseforstyrrelser eller andre alvorlige sykdommer anbefales ikke å følge Roede Kickstart. Dietten bør heller ikke følges av kvinner som er gravide/ammer.
Powered by Labrador CMS