Hemmeligheten bak en sunnere livsstil

En diett fra New York til Oslo, tilpasset norsk mat og norske vaner. Slik ble Grete Roede «Slankedronningen” og skapte Roede-metoden.

Historien tar oss tilbake til 1974 og Grete Roede hadde hatt vektproblemer i flere år og hadde prøvd alt som fantes av superkurer. Resultatet var alltid det samme – først gikk hun ned noen kilo, men de gikk hun like fort opp igjen etter dietten var over.

Grete kom over en diett som var utarbeidet på en helseklinikk i New York – dette var første spire til Roede-metoden, nå hadde hun endelig funnet løsningen.

Tusenvis av nordmenn har fulgt Roede-metoden de siste 50 årene og vi har tatt en prat med Karoline Steenbuch Lied, Fagansvarlig for kosthold og ernæring hos Roede for å finne ut hemmeligheten bak en sunnere livsstil.

Lettere sammen med andre!

Mange trenger hjelp med vekten

I Norge i dag er det mange som sliter med overvekt og mangler nok fysisk aktivitet i hverdagen. Det florerer med informasjon på nett og i sosiale medier, mange hevder de kan hjelpe, men allikevel blir stadig nordmenns heles dårligere.

Hvorfor skal de som trenger hjelp velge å benytte seg av et Roede-kurs?

– Den kanskje største fordelen med våre kurs og våre Kursledere i Roede er at de følger alle medlemmene sine helt til de er i mål. Mange av kurslederne har i tillegg egenerfaring med overvekt og det å endre livsstil, og kan enkelt sette seg inn i situasjonen til sine medlemmer, forteller Karoline entusiastisk.

Les også: 10 gode råd for å lykkes med å gå ned i vekt.

Medlemmene følges til de er i mål

Hvordan hjelper Roede mennesker til varig vektnedgang?

«Våre undersøkelser viser at medlemmer oppnår akkurat like gode resultater enten de går på kurs fysisk eller digitalt»

– Kursledere i Roede følger medlemmene sine helt til de er i mål. Opplegget til Roede er fleksibelt, og man kan for eksempel kombinere det å gå på fysiske kurs med å gå på digitale kurs forteller Karoline.

Vidre forklarer Karoline at opplegget til Roede er helhetlig og inkluderer personlig og ukentlig oppfølging av en kursleder, tilgang til Roedes kostholds- og aktivitetsapp og nyttige motivasjonsverktøy. Du får også tilgang til over 1000 sunne og gode oppskrifter i Roede-kjøkkenet og ukentlig påfyll av informasjonsmateriell. I tillegg kommer muligheten til å delta i live-trening på nett og tilgang til treningsfilmer i app – og mye mer.

DIGG RETT: Poke bowl med ørret, edamamebønner, svart ris og ponzusaus.

Tett oppfølging

Hvordan er oppstarten og hva får en ny kunde som ønsker å begynne på et kurs hos Roede?

– Som nytt medlem i Roede får man først et 4-dagers introprogram som skal gi en god «onboarding» til Roede-metoden. Man får tilsendt kursbok og annet materiell, og får i tillegg en oppstartssamtale med kursleder, slik at kursleder får vite så mye som mulig om medlemmets situasjon og utfordringer før kursoppstart. På den måten kan kursleder tilrettelegge og veilede på mest mulig måte, fortsetter Karoline.

Man er ikke i mål når man har nådd det nye vektmålet – da er man bare halvveis, og det er først da den ordentlige jobben begynner!

Roede har over 1500 sunne og smakfulle oppskrifter – du finner de her!

Enkelt i starten – motivasjon og inspirasjon på veien videre

Å ta et nytt kurs, bli inspirert og engasjert har de aller fleste av oss opplevd. Men utfordringen for mange er å holde motivasjonen og kontinuiteten oppe i hverdagen for å oppnå målene. Hvordan følger Roede kursdeltakerne opp i etterkant av kurset?

– I Roede har vi stort fokus på de forskjellige fasene i en vektreduksjon, og viktigheten av å bli fulgt opp av en kursleder i alle fasene, forteller Karoline.

– I fase 1 er motivasjonen som oftest på topp fordi man opplever resultater i form av vektreduksjon, som gir både motivasjon og god mestringsfølelse.

– I fase 2 og 3 har man oppnådd det nye vektmålet og man skal jobbe med å stabilisere vekten, få de nye vanene til å gå på autopilot – og samtidig spise seg litt opp igjen fortsetter Karoline.

I fase 3 og 4 går man ofte ikke like mye ned i vekt, og det er derfor vanlig å oppleve mindre motivasjon. Da er det veldig lett å falle tilbake til gamle vaner om man ikke er bevisst – og motivert.

– Derfor får man også i denne perioden støtte av en kursleder helt til de nye vanene er blitt robuste og gjøres på autopilot, da trenger ikke lenger medlemmet videre oppfølging, kurset er over og man har skapt en ny livsstil for seg selv, avslutter Karoline med stolthet.

Roede overbeviser på alle områder

Hos Roede kan absolutt alle melde seg opp på kurs. De som ønsker å gå ned i vekt – både mange eller få kilo, de som ønsker å få en sunnere livsstil og bedre vaner, de som ønsker å forebygge – eller bli kvitt livsstilssykdommer, samt aktive personer som ønsker å optimalisere kostholdet sitt

Mange av kurslederene har egenerfaring med overvekt og det å endre livsstil og er derfor særdeles kompetente til å sette seg inne i situasjonene til de nye medlemmene.

Hos Roede kan du gå på fysiske kurs mange steder i landet eller på digitale kurs, alle skal ha muligheten til å delta. I tillegg til kurs har Roede en egen kostholds- og aktivitetsapp som motivasjonsverktøy. I appen kan du både benytte deg av live-treninger og treningsvideoer.

For deg som er ny i Roede og lurer på hva et Roede-kurs går ut på, tilbyr vi en gratis veiledning av våre mest erfarne kursveiledere.

Powered by Labrador CMS