Roede-metoden – en helhetlig metode

I Roede-metoden er det spesielt fire pilarer vi vektlegger for å lykkes med en sunn og varig livsstilsendring og disse pilarene er:

Matglede har en dobbelt betydning i Roede-metoden. Vi anbefaler at du spiser variert, næringsrik og smakfull mat som kroppen din har godt av og gir deg glede og overskudd i hverdagen. Velger du sunn og næringsrik mat vil du oppleve at du spiser rikelig med mat samtidig som du spiser deg og mett selv om du skal ned.

Aktivitet er viktig for en bedre helse, økt forbrenning og mer overskudd i hverdagen og en nødvendig for å holde trivselsvekten. Ha gjerne fokus på å innarbeide realistiske og gode vaner for hverdagsaktivitet og trening i kursperioden.

Motivasjon er viktig for å gjennomføre en livsstilsendring, som går ut på å gå fra uvaner til vaner. Det er nødvendig å jobbe med hele endringsprosessen – med fokus på mer bevisstgjøring og økt selvinnsikt. Det er også viktig å fokusere på det du mestrer og de positive endringene du gjør underveis. Roede-kurslederne vil i tillegg gi ærlig og omsorgsfull støtte.

Folka Forskning og vår erfaring viser at det er lettere å gjøre en livsstilsendring når man får støtte og veiledning og blir fulgt opp regelmessig. På Roede-kurs vil du få hjelp og motivasjon fra din kursleder og gruppen.

Roede Balansert og Kickstart

Roede-metoden er en helhetlig metode. Det handler om at du er i gang med en egendefinert livsstilsendring hvor hele deg er i fokus. Du skal ikke bare ned i vekt, men også ha det godt med deg selv i denne prosessen.

I Roede har vi utviklet ulike menyer som skiller seg i mengde kalorier per dag. Basert på ditt daglige energibehov og ditt mål, velger du den menyen som passer best for deg.

Roede Balansert. Her begynner du å trene på de nye gode vanene fra dag én. Denne metoden er både familievennlig og fylt med mange gode matopplevelser og mye matglede. Her velger du selv hva du vil spise – og registrerer det i dagboken. Du kan følge Roede-oppskrifter og/eller måltidsplaner som passer for hele familien. Bruker du tallerkenmodellen og de andre verktøyene våre blir det enklere for deg. Dette er for deg som ikke liker for store endringer på en gang, men heller vil justere litt etter litt. Her kan du starte med noen endringer, etablere vanen og deretter bygge vane på vane.

Les mer om Roede Balansert her

Roede Kickstart. Dette er i utgangspunktet for deg med BMI over 30, men kan også benyttes i en kortere periode av deg som motiveres av et raskt vekttap i starten. Her spiser du i underkant av 1000 kcal per dag – i noen uker, uavhengig av hva ditt beregnede energibehov er, om du er stor eller liten, høy eller lav. Det gir et raskere vekttap, en kickstart rett og slett. Opplegget er mer rigid i starten enn Roede Balansert, og du spiser gjerne litt mer ensidig. Ikke alle kan følge et så rigid opplegg. Vi anbefaler ikke personer med hjerte- og karsykdom, spiseforstyrrelser eller andre alvorlige sykdommer å følge Roede Kickstart. Dietten bør heller ikke følges av kvinner som er gravide/ammer.

Ler mer om Kickstart her

Powered by Labrador CMS