Vi trenger flere folk!

Dette er en unik og hyggelig situasjon for oss. Mens andre permitterer, trenger vi nye kursledere i Roede.

– Dette henger nok sammen med den situasjonen vi er i, hvor stadig flere ser sammenhengen mellom en sunn vekt, sunne vaner og god helse. Så er det nok mange som nå kjenner på at den nye folkesporten «ut på tur» ikke er så enkel som man trodde, og får seg et ublidt møte med egen form, forklarer Lis Pedersen Strøm, administrerende direktør i Roede.

Og så er det et tredje element, og det er at vi i utrygge tider har en tendens til å trøste oss selv med usunne ting. Vin- og godterisalget har skutt i været, og selv om vi fortjener å kose oss litt, får det konsekvenser for kroppen når vi gjør det uke etter uke. Og så skal man forsøke å reversere den nye (u)vanen, og oppdager at det er vanskelig. Det er ikke så lett som mange tror!

– Det å endre vaner generelt, er noe av det vanskeligste vi mennesker gjør. Men det positive er at det er mye enklere med god oppfølging og sammen med andre. Det er nok mye av nøkkelen til at Roede har eksistert så lenge, ja over 45 år, forteller Strøm, som legger til at de nå har behov for flere kursledere.

LETTERE SAMMEN:
LETTERE SAMMEN:

Ønsker du å hjelpe andre til å få en sunn livsstil?

– Nå håper vi det er mange i Norges langstrakte land som har lyst til å jobbe med Roede. Da gjør man faktisk et viktig bidrag for folkehelsa! Det er en fleksibel jobb. De aller fleste av våre 200 kursledere som holder til rundt omkring i Norge har dette i tillegg til vanlig jobb, mens noen har det som fulltidsjobb. Det er altså helt opp til deg selv, forklarer Strøm.

– De vi ser etter må være interessert i mennesker, for bare sånn kan man motivere, veilede og formidle kunnskap ut fra den enkeltes ståsted.

De folkene Roede leter etter er ikke nødvendigvis fagfolk (selv om de også er velkomne). Det er mye viktigere med et brennende engasjement for å hjelpe og støtte andre.

Gjør en forskjell i folks liv!

Det handler altså ikke om ernæringskunnskap. Det har Roede et grundig utdannelsessystem for. Roede står støtt i Helsedirektoratet sine kostholdsråd.

– Det har vi gjort i mange år, og det gjør nok at vi oppleves seriøse og solide der ute. Det vi også legger stor faglig vekt på i sertifiseringsløpet, er å støtte mennesker i endring. Altså mer mentale strategier, for hadde det vært sånn at vi mennesker ville tatt til oss rådene vi fikk fra myndighetene, ville det ikke ha vært behov for oss. Og vi ville ikke hatt en så stor del av befolkningen som slet med overvekt og så få som følger rådene.

Ja, det er f.eks. slik at bare 1 av 5 spiser nok frukt og grønt selv om «alle» vet om «5 om dagen».  I tillegg spiser 6 av 10 for lite fisk og hele 3 av 4 spiser for lite fullkorn.

– Våre regionssjef har nær kontakt med alle kurslederne våre og når de spør dem om hva som gjør at de er kursledere, kommer det nokså unisont fra alle, og faktisk i denne rekkefølgen, forklarer Strøm:

1.      Jeg får hjelpe og støtte folk som vil ha et sunnere og lettere liv. Det er en utrolig positiv og givende opplevelse.

2.      Jeg får utvikle meg selv, reise på felles arrangementer med faglig påfyll og blir kjent med nye mennesker (så klart når den tid kommer at vi kan møtes fysiske igjen)

3.      Jeg tjener penger samtidig. Det gjør at jeg kan kjøpe meg noe ekstra; – ferie, en bil etc.

4.      Jobben er veldig fleksibel. Jeg bestemmer selv om jeg vil ha kurs en eller flere dager/ kvelder i uken.

Hvis det er noen som finner dette interessant, ta kontakt for en uforpliktende prat. Se mer info eller last ned vår rekrutteringsbrosjyre her: https://www.roede.com/roede-teamet

Powered by Labrador CMS