HJEMMELAGET: Prøv denne fiberrike og kjempegode müslien. Det er enkelt og du har kontroll på hva som er i. Hjemmelaget müsli (dette trenger du til 10 porsjoner) 3 dl lettkokte bygg- og havregryn 2 dl store havregryn 2 dl rugflak 0,5 dl grovhakkede hasselnøtter 0,5 dl grovhakkede mandler 0,5 dl hakket tørket aprikos 0,5 dl tranebær 1 ts malt kanel 1 ss honning Slik gjør du Sett stekeovnen på 165 grader. Ta en stor bolle og ha i alle tørrvarene. Varm honningen så den blir litt mer rennende, og bland den godt sammen med alt det tørre i bollen. Fordel blandingen utover et stekebrett dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i cirka 20 minutter til blandingen er sprø og ristet. Vend blandingen med en tresleiv en eller to ganger underveis. Avkjøl blandingen og ha den oppi en lufttett boks, og oppbevar den mørkt og svalt. Nyt din hjemmelagde müsli til frokost – den er også god som en rask lunsj eller til kveldsmat. Flere sunne og lettlagde oppskrifter finner du på roede.com

Den viktige og hjemmelagde frokosten

Har du noen gang prøvd å lage din egen müsli? Det er enkelt, veldig godt og du har full kontroll over hva som er i den. For det er ikke alltid like lett å vite hva frokostblandingene i butikken inneholder. I noen av frokostblandingene utgjør oppmot halvparten av innholdet tilsatt sukker – og da burde de jo egentlig regnes som en dessert, og ikke en frokost!

Prøv denne fiberrike og kjempegode müslien. Ikke har den for mye sukker, den gir en god metthet som varer og sørger for en god start på dagen. Varier gjerne type korn.

HJEMMELAGET: Prøv denne fiberrike og kjempegode müslien. Det er enkelt og du har kontroll på hva som er i.

Hjemmelaget müsli

Hjemmelaget müsli (dette trenger du til 10 porsjoner)

3 dl lettkokte bygg- og havregryn

2 dl store havregryn

2 dl rugflak

0,5 dl grovhakkede hasselnøtter

0,5 dl grovhakkede mandler

0,5 dl hakket tørket aprikos

0,5 dl tranebær

1 ts malt kanel

1 ss honning

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 165 grader. Ta en stor bolle og ha i alle tørrvarene. Varm honningen så den blir litt mer rennende, og bland den godt sammen med alt det tørre i bollen.

Fordel blandingen utover et stekebrett dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i cirka 20 minutter til blandingen er sprø og ristet. Vend blandingen med en tresleiv en eller to ganger underveis.

Avkjøl blandingen og ha den oppi en lufttett boks, og oppbevar den mørkt og svalt. Nyt din hjemmelagde müsli til frokost – den er også god som en rask lunsj eller til kveldsmat.

Flere sunne og lettlagde oppskrifter finner du på roede.com

Powered by Labrador CMS