Sunnere fredagstaco

For mange består den tradisjonelle fredagstacoen av lompe eller tacoskjell med kjøttdeig, ost, rømme, salsa og kanskje litt salat. Denne retten kan fort bli en energitett middagsrett, men med enkle grep kan den forvandles til en mye sunnere men likeså god variant!

Gjør som meg og vær kreativ med tacoen din!

Roedes taco-tips

  • Bytt ut tacoskjell og hvetelomper med grove lomper av fullkorn, eller spis tacoen som en salat i skål! Bruk karbonadedeig fremfor kjøttdeig, da det inneholder mindre fett og mer protein.
  • Varier gjerne med kyllingkjøtt, fisk eller skalldyr som fyll (for eksempel laks egner seg svært godt) . Du kan også prøve med bønner eller linser som erstatning for kjøtt – for en vegetarvariant!
  • Bruk en lettere ost, for eksempel gulost med 10 eller 16 % fett.
  • Erstatt rømme med mager kesam, da får du i deg mer proteiner, mindre fett – og halvparten så mange kalorier!
  • Lag salsaen din selv! Ved å hakke opp tomater, løk og jalapenos samt tilsette oppkuttet oregano og ditt valg av krydder, kan du skape en god og næringsrik salsa.
  • Lag ditt eget tacokrydder! Mange ferdigblandinger av tacokrydder inneholder mye salt og unyttige tilsetningsstoffer. Bland sammen chili, pepper, paprikapulver, hvitløk og spisskummen, og du har et fullverdig og smakfullt tacokrydder!
  • Vær raus med salaten! Nesten alt grønt egner seg i taco. Kun fantasien setter grenser – prøv deg frem og finn din favorittsammensetning!

Lager du ekstra mye til middagen, kan du bruke restene som lunsj til dagen etter.

Vi elsker taco, og som hos resten av befolkningen er denne retten en gjenganger og sikker vinner rundt middagsbordet! Taco trenger ikke å være forbeholdt til fredagskosen – det kan være en sunn og god rett å ha ellers i uken også!

Fyll matboksen med kald tacosalat, eller varm opp restene i mikrobølgeovn på skole eller jobb!

Roede-kjøkkenet finner du flere taco-inspirerte retter:

God tacofredag!

Powered by Labrador CMS