Fiskewrap for store og små!

På søndag lagde vi en utrolig god lunsj/tidlig middag som var enkel å tilpasse for både store og små ganer. Noen ganger kan det jo være årleit å kunne velge innholdet i en lefse selv, da noen vil ha det spicy, og andre milde og forutsigbare smaker! Jeg syntes i grunn det fungerte veldig bra, og dette kommer sikkert til å bli laget igjen.

Denne gangen måtte jeg ty til en ferdig pakke med fiskepinner, men her kan du jo helt klart lage dine egne på null komme niks. Ta bare fileter av den fisken du måtte ønske. Vend fileten i litt mel, så egg, så litt cornflakes (eller brødkavring) for så å steke de i ovenen slik jeg gjorde, eller i stekepanna med litt fett.

Fordelen med en slik «wrap-middag» er at du kan bruke alle restene du måtte ha, og da inkludere alle de små porsjonene av grønnsaker, frukt eller sauser som blir stående i kjøleskapet – som du ofte tror at du aldri kommer til å få bruk for. Dette er en vinn-vinn-situasjon hvor du både får brukt rester, tilfredsstillt flere smakspreferanser og skapt variasjon i selve måltidet.

Jeg kuttet opp 1/2 mango i terninger, brukte litt salatmiks, en halv avocado, litt purre, litt agurk, ketchup, chillisaus, chips (ja det var en rest fra lørsdagsgodisen..) og ikke minst litt stekt brokkoli.

Denne brokkolien var på vei i søpla, men tok meg selv i å tenke at denne måtte da kunne brukes bare jeg renset og finskjærte den litt. Jeg stekte den så på høy varme i litt olje slik at den nærmest ble «woket» med litt salt. Den smakte helt nydelig, og ble et godt tilbehør til resten av måltidet.

Jeg hadde også 1/3 boks igjen av kesam mager og en lime som var skjev og ganske hard. Denne kunne fort havnet i søpla, hadde jeg presset den og rørt saften fra limen inn i kesamen sammen med noen dråper med søtningsstoff og laget en knallgod og frisk dressing.

Vi lagde hver vår lefse og spiste med stor fornøyelse. Jeg kan love dere at dette blir en god slager, til hverdag og fest! Bytt gjerne ut fisk med annet rent kjøtt og eksprimenter med innholdet. Lefser kan være godt til så mangt, så her er det bare fantasien som setter grenser.

Ønsker dere en god uke. Hilsen Line

Innlegget Fiskewrap for store og små! dukket først opp på Line Gåsland.

Powered by Labrador CMS