Kaffekoppen

En kopp kaffe, God-morgenklem og en liten snakkis er en perfekt start på dagen:) Meg og kollega Elisabeth på Røde Kors Førstehjelp.
En kopp kaffe, God-morgenklem og en liten snakkis er en perfekt start på dagen:) Meg og kollega Elisabeth på Røde Kors Førstehjelp.

Kaffe kan tilberedes på mange måter og serveres som mørk, bitter, søt, krydret, og på utallige flere måter. Sildrelyden av kaffe som renner ut av kaffemaskinen på jobb eller hjemme på morgenkvisten, er musikk i mine ører. Å sette i gang med dagens gjøremål foran PC`en på jobb, eller krølle meg sammen under pleddet hjemme er ikke det samme uten kaffekoppen i min verden.

Kaffe er for meg en «sosial drikk» og en drikk jeg nyter alene. Det er praten og latteren ved kaffemaskinen om morgenen, eller noen ord med gode kolleger før dagens gjøremål er i gang…. kaffen er med. Alltid!

Noen fakta om kaffe:

  • Kaffe er, i følge Friele, den mest konsumerte drikken i verden, og har eksistert i over elleve århundrer.
  • Kaffebønnen er ingen bønne, men et bær:)
  • MEN! Kaffe bør nytes med måte, da for mye koffein kan gi leie symptomer ved et altfor stort inntak. Det er store individuelle forskjeller her, i følge Folkehelseinstituttet. Symptomene er hodepine, kvalme, magekramper, rastløshet, rask puls, ujevn hjerterytme og nedsatt blodtrykk. Det vil vi IKKE ha!

  • Det er en drikk helt uten kalorier. En kopp sterk kaffe inneholder 100-200 mg koffein som virker oppkvikkende, og mange føler at de ikke våkner før de får sin første kaffe om morgenen.
  • I følge en studie utført av forskerteamet James A. Greenberg, Carol N. Boozer og Allan Geliebter – kan kaffe forebygge diabetes. De som drikker kaffe regelmessig, har i følge denne undersøkelsen bedre insulinfølsomhet og mindre type 2 diabetes enn de som ikke drikker kaffe.
  • Kaffe er en god kilde til antioksidkanter, og inneholder i tillegg noe vitamin B1, B2 og B5.
  • I en vektreduksjonsfase er svart kaffe det beste valget. Kaffe med melk og sukker kan være en kaloribombe.

Nyt Latten med god samvittighet

Dersom du skal ned i vekt, er det ingenting i veien for å nyte kaffe. Jeg anbefaler alltid å ta et glass vann imens man venter på at kaffen skal renne ned. Ofte kan utfordringene i denne sammenhengen være dersom du skal ha «noko attåt». Og spesielt om man er ute på kafê.

Noen tips når du skal på kaffebar

Hvordan du velger din kaffe og når den passer best inn, det finner du best ut av selv. Og husk at det fins mange måter å piffe opp kaffen på – uten at det trenger å bli veldig kaloririkt.

Velg smart og spar kalorier!
Dobbel caffe latte med helmelk: 80 kcal, 5 g fett – Dobbel caffe latte med lettmelk: 55 kcal, 2,5 g fett

Enjoy!

 Hilsen Charlotte

Innlegget Kaffekoppen dukket først opp på Charlotte Hagen .

Powered by Labrador CMS