Dette får du på et Aktiv-kurs

Vi vet at den mest effektive metoden for å kvitte seg med ekstra kilo er å kombinere sunt kosthold med trening.

Line Gåsland er en av våre kursdeltakere som holder Aktiv-kurs. Line har selv hatt utfordringer knyttet til matmengde og måltidsfrekvens, og har gått både opp og ned i vekt på grunn av dette. Gjennom Roede-metoden har hun lært seg hvordan kun kan stabilisere vekten. Line brenner for gruppementaliteten man har på Roede-kurs, og fremmer blant annet dette i sine Aktiv-kurs.

Fortell Line, hvordan foregår et Aktiv-kurs?

– Roede Aktiv kombinerer trening og kosthold. Kurset er et tidseffektivt treningstilbud for alle som også vil ned i vekt. Her får man kombinasjonen som effektivt vil hjelpe deg med både vektreduksjon og bedre fysisk form. Man møtes en gang i uken og kurset varer i cirka halvannen time. Treningsformen varierer fra sted til sted, og kan være både inne og ute. Noen av våre vanligste aktiviteter er spinning og stram opp/styrketrening, men vi har også kurs med f.eks Zumba og stavgang.

Roede-aktiv kursleder Line Gåsland.
Roede-aktiv kursleder Line Gåsland.

Hva syns du er det morsomste ved å holde Aktiv-kurs?

– Jeg er i utgangspunktet en ivrig “hverdagsmosjonist” som trives med trening uten så mange hjelpemidler. På mine aktiv kurs gjør vi alle treningsøktene utendørs. Vi bruker motbakker til intervalløkter, lærer grunnleggende løpeteknikk, trener statisk styrketrening langs husvegger og ikke minst varierer med mange ulike styrkeøvelser på alt fra lekeplasser, skogholt og idrettsplasser. Det er gøy å vise at det er en “treningsarena” rundt hvert gatehjørne, og se at unnskyldningene for ikke å ha nok utstyr eller medlemskap på et treningssenter sakte med sikkert forsvinner hos mine kursdeltakere. I tillegg er det veldig gøy å kunne pushe hverandre. På Aktiv-kurs blir gruppen ofte mer sammenspleiset enn på andre kurs, da de “gjør” mer sammen, og da automatisk bygger opp en større kjennskap til hverandre, som igjen skaper tillit og trygghet.

Hva er den artigste opplevelsen du har hatt på kurs? 

– Det er økter hvor vi krysser en grense, enten ved å få noen som aldri har løpt før til å finne gleden av å jogge, eller når vi sammen når en topp i skogholtet, og kan nyte utsikten på vei ned igjen. En gang motiverte jeg flere av mine kursdeltakere til å delta på et lokalt mosjonsløp sammen med meg, på enten 5 eller 10 km. En av deltakerne valgte 10 km og løp som en helt. Jeg ble både rørt og stolt over å kunne følge disse deltakerne til en mer sporty og aktiv hverdag, der de våger å ta flere sjanser.

Har du noe annet du vil dele som er relevant ift Aktiv-kurs?

– Om man skal delta på et Aktiv-kurs, anbefaler jeg å ha gått et Standard Roede-kurs først. Rett og slett fordi tiden er knapp og det blir ikke like god tid til å dykke ned i Roede-metoden. Vi fokuserer mer på målsetting og tar opp noen temaer, men så er det treningsøkten som gjelder! Halvannen time deles hos meg 50/50, med 45 min kurstime og 45 min trening.

Er dette et kurs du kunne tenke deg å delta på? Meld deg på her!

Her er noen av våre andre kurs:

Nettkurs

Roede-mann

Livsstils-coaching

Powered by Labrador CMS