Dette får du på Roede-mann kurs

Roede-kursleder Sven Erik Dahl

Fortell, Sven Erik, Hvordan foregår Roede-mann?

– Roede-mann foregår akkurat på samme måte som vårt vanlige Standard-kurs. På kurset får man en god innføring i hva Roede-metoden går ut på, kunnskap om sunt kosthold og hvor mye mat og aktivitet man trenger for å gå ned i vekt. Man går sammen med andre som også har et mål om å gå ned i vekt, få sunne vaner og en sunn livsstil – og man får personlig veiledning.

Hvem passer det for?

– Det passer for alle menn, enten de vil ned 5 eller 40 kg. Mange av mennene som kommer på kurs har lite kunnskap om ernæring. De tror blant annet at de kan trene seg ned i vekt, noe vi vet ikke fungerer – så lenge man ikke gjør endringer i kostholdet i tillegg. For mange av mine deltakere er Roede-kurs svært mattnyttig, bokstavelig talt!

MENN PÅ KURS: Mange av mennene som kommer på kurs har lite kunnskap om ernæring.

Hva syns du er det morsomste med å holde Roede-mann?

– Det er mye som er morsomt ved å holde mannekurs. Det er artig å se hvor OK mange av dem syns det er å sitte i en gruppe sammen med andre menn. Min erfaring er at det prates mer på mannekurs enn på kurs med damer. Mennene gir hverandre tips over bordet, og det er mye skravling! Og så må jeg si at gruppementaliteten fungerer svært bra hos mennene, og dette blir det positivt gruppepress av. Vi menn er jo konkurransedrevne av natur, så ingen vil jo gjøre det “dårligere”, og gå ned mindre i vekt, enn de andre! Det er en fantastisk dynamikk hos gutta.

Hva er den artigste opplevelsen du har hatt på Mann-kurs? 

– Det var den gangen jeg fikk roser av en kursdeltaker. Men de var ikke fra ham selv – de var fra kona hans! Mannen hadde hatt søvnapné i mange år, og gjennom Roede-kurs klarte han å gå ned 40 kg. Etter det kunne han kaste CPAP-apparatet han måtte bruke, og fikk endelig flytte inn på soverommet til kona igjen.

Er dette et kurs du kunne tenke deg å delta på? Meld deg på her!

Her er noen av våre andre kurs:

Nettkurs

Aktiv-kurs

Livsstils-coaching

På noen steder har vi egne kurs – kun for menn. Vi har sett at menn ofte har andre mål og utfordringer knyttet til vektreduksjon enn våre kvinnelige deltakere.

Sven Erik Dahl er en av våre kursledere som tilbyr Roede-mann. Han har selv gått ned 20 kilo med Roede-metoden, og påstår at den fungerer like godt for menn som for damer. Metoden er enkel og logisk bygd opp, forteller han. Sven Erik syns det beste med Roede-metoden er at man kan spise hva man vil – man må bare passe på mengden, spesielt på det man liker aller best.

Powered by Labrador CMS