Livsstilsendring starter i hodet

En livsstilsendring handler ikke kun om hva du spiser eller hvor mye du trener. For å lykkes må du ha med deg hodet og tankene dine – og det er her du må begynne. I Roede-metoden handler en livsstilsendring vel så mye om fysisk aktivitet og mental trening som et sunt kosthold.

Roede-metoden er dermed satt sammen av alt det som er viktig for å lykkes med en varig livsstilsendring: Sunt kosthold og mosjon, og motivasjon med fokus på varig endring.

Bevissthetstrening

Livsstilsendringen starter i hodet, for du må ha tankene dine og bevisstheten din med deg for å lykkes med endringene. I Roede-metoden jobber vi med motivasjon og mestring gjennom oppfølging i gruppe og konkrete øvelser som hjelper deg til å øke bevisstheten. Bevissthetstrening hjelper deg å bli oppmerksom på hva du gjør, bedre forstå hvorfor du gjør som du gjør og ikke minst hvordan du kan øve deg til å tenke og handle annerledes.

På Roede-kurs lærer du teknikker for å nå målene dine ved å rose deg selv, visualisere, mestre utfordringer, i tillegg til hvordan du kan motivere både deg selv og andre til å komme i mål.

Mestring – hvordan skal du få det til?

Roede-metoden handler om hva du skal gjøre, spise eller endre for å opprettholde en sunn livsstil. Den delen som går på motivasjon og mestring handler om hvordan du skal få det til. Lysten til å nå et mål er drivkraften i all motivasjon. Før du går i gang med selve endringsprosessen, er det derfor nyttig å tenke gjennom hvorfor det er viktig for deg å stå i en endring, og hvilke mål du har.

Motivasjon er ferskvare

Motivasjon gir deg større evne til å mestre, og opplevelsen av mestring – at du klarer å gjennomføre det du har satt deg som mål – gir deg ny motivasjon. Motivasjon er ferskvare, og du får verktøy for å holde på den og finne ny motivasjon underveis. Du vil også bli bevisst på hvordan du motiveres. Opplevelse av mestring i endringsprosessen vil hjelpe deg til å tro på deg selv og at du kan nå målene dine. Jobber du med din motivasjon og mestring når du går på Roede-kurs, blir det mye lettere å holde på de nye gode kost- og treningsvanene.

Det er lettere å lykkes sammen med andre.

Kursgruppen er din heiagjeng!

De fleste av kurslederne våre er tidligere deltakere på Roede-kurs. De har selv fått hjelp og lykkes med en livsstilsendring. De vet hva som kreves for å endre vaner, og nå hjelper de deg til å nå dine mål.

Kurslederen og de andre på kurset er uvurderlige støttespillere underveis. Innad i gruppen gir dere hverandre støtte, hjelp og motivasjon. Gjennom aktiv deltakelse dytter dere hverandre fremover og videre i prosessen. På Roede-kurs vektlegges gruppedynamikk, sosial støtte, kunnskap og bevisstgjøring for å legge til rette for en god prosess mot et varig resultat.

Vi hjelper deg til å takle dine individuelle utfordringer, og til å endre eller stå i gode vaner på en stødig og motiverende måte.

Lykke til!

Powered by Labrador CMS