Ned i vekt gjennom bedriftskurs

Vi vet at stadig flere norske bedrifter har innsett verdien av sunne, friske og fornøyde medarbeidere. Dette medfører langtidsfriske medarbeidere og økonomisk gevinst på sikt.

Roede bedriftskurs er en 8 ukers gruppeveiledning i livsstil og sunt kosthold – ledet av en erfaren Roede-kursleder.

Maiken Adele Ostermann er blant våre kursledere som holder bedriftskurs. Hun har selv gått ned i vekt ved å følge Roede-metoden. Hennes triks for å holde vekten er å spise fem ganger om dagen. Og så lenge hovedvekten av inntaket er bra, er hun storfornøyd med det. Hun merker at både formen, psyken og kroppen har det mye bedre nå enn for ti år siden.

Maiken, fortell, hvordan foregår et bedriftskurs?

– Det foregår på akkurat samme måte som et Standard-kurs, som er vårt klassiske kurs der man får personlig veiledning og råd og tips til hvordan man kan gå ned i vekt. Og man får nyttig kunnskap om sunt kosthold og fysisk aktivitet, og lærer hvordan man skal leve med nye og sunne vaner over tid. På et bedriftskurs er det ofte mer fokus på livsstilsendring og sunt kosthold enn selve vektreduksjonen, for det er jo ikke alle på bedriftskurs som trenger/ønsker å gå ned i vekt. Her er det mye mer frivillig om man vil komme eller ikke. Men som regel er det 98 prosent som vil ned i vekt, mens de siste to prosentene kommer bare for å lære seg noe ekstra – men så ender de som oftest å gå ned i vekt de også!

Kursleder Maiken Ostermann

Hva er målet med bedriftskurs?

– Det er som nevnt å hjelpe de ansatte med å endre livsstil og ha et sunnere kosthold. I tillegg til vektreduksjon vet vi at våre deltakere opplever mange andre gevinster av en livsstilsendring med hjelp av Roede-kurs. Resultater fra våre undersøkelser viser blant annet at 48 % har fått bedre helse, 54 % har fått større overskudd, 61 % trimmer mer og 87 % spiser sunnere.

Hva er det morsomste med å holde bedriftskurs?

– Det er at kurset holdes for kolleger som kjenner hverandre. De motiverer hverandre, de oppmuntrer hverandre og de heier på hverandre i større grad enn på andre kurs hvor man går enkeltvis. Vi har masse humor på disse kursene, det er god stemning og vi koser oss. Det er mye å spille på når de kjenner hverandre så godt!

Hva er den artigste opplevelsen du har hatt på bedriftskurs?

– Jeg hadde en kursdeltaker en gang som hadde vært gjennom tøff behandling i forbindelse med brystkreft. Hun hadde gått opp rundt 30 kilo som følger av dette. Hun hadde fått beskjed fra legen sin om at hun trolig ikke ville klare å gå ned i vekt igjen. Dette ville hun ikke akseptere. Det var et Roede-kurs på arbeidsplassen som skulle gi Marianne en helomvending. Hun gikk ned mange kilo!

Les også historien til denne kursdeltakeren: – Løsningen var så enkel at det nesten var skuffende

Hva gjør man om man ønsker å komme i gang med bedriftskurs?

– Da går man til HMS-ansvarlig og spør om bedriften vil være med å støtte dette. Vi vet jo at dette er en god investering i de ansattes helse. Alternativt kan den ansatte kontakte oss, og vi kan komme fram til en løsning hvor en av våre kursledere for eksempel kan holde kurs på arbeidsplassen etter arbeidstid. Bedriftskurs kan også leveres som nettkurs.

Er dette et kurs du kunne tenke deg å delta på? Les mer om Roede på jobben her!

 

Her er noen av våre andre kurs:

Aktiv-kurs

Roede-coaching

Roede-mann

Nettkurs

Powered by Labrador CMS