Slik er et Ung-kurs

Roede Ung er et kurs spesielt tilpasset deg mellom 18 og 25 år.

Lise Skogrand er en av våre tidligere kursledere som var med på å bygge opp Ung-kurset. På Roede Ung får deltakere blant annet råd om hvordan de kan lage raske og sunne middager, enkle snacks og gode matpakker. De lærer også hvordan de kan velge riktig mat og snacks på kafé, kino eller restaurant, og ikke minst hva man bør drikke. Lise har selv gått ned 25 kilo ved å følge Roede-metoden, og det gjorde hun i en hektisk ungdomstid!

Fortell, Lise, hvordan foregår egentlig et Ung-kurs?

– Et Ung-kurs holdes på akkurat samme måte som våre andre kurs, og har de samme rammene. Men innholdet blir noe annerledes på grunn av deltakernes unge alder, og det er større grad av fleksibilitet i forhold til tema som kommer opp på hvert kursmøte. I tillegg er det også ekstra høyt under taket på disse kursene, med masse humor!

Hvem egner Ung-kurs seg ekstra godt for?

– Kurset er for dem mellom 18-25 år, men det er nok best å være mellom 18-22 år. Jeg har sjelden noen på 25 år. Når man er 25 år begynner man jo egentlig å være ganske voksen, og da kan man gå på vanlig kurs sammen med andre. Jeg har både gutter og jenter på kurs. Ung-kurs passer for dem som ønsker å lære seg viktigheten av en sunn livsstil og et sunt kosthold.

Er det noen Ung-kurs ikke egner seg for?

– Unge som må ned mer enn 20 kilo oppfordres ikke til å gå på Ung-kurs. De har ofte behov for lengre oppfølging. De fleste på Ung-kurs lever mer her og nå, og de har ofte ikke behov for mer enn 1-2 kurs. De som må ned 20 kilo eller mer, må gjerne gå flere kurs. Disse oppfordres til å melde seg på Maxi-kurs, som er for dem som vil ned 20 kilo eller mer, og som har en mer langvarig prosess foran seg. Det hender disse faller litt ut av Ung-kurs, mens på Maxi-kurs opplever de større grad av trygghet.

Hva er det morsomste ved å være Ung-kursleder?

– Det må være å få lov til å holde kurs som inneholder så mye humor, og samtidig få være en trygghetsperson. Det er veldig annerledes å holde Ung-kurs, jeg må være mer ungdommelig og tilpasse meg deres ungdommelige og herlige  hverdag. Det er mer krevende enn kurs med voksne. Her er det ofte mye tårer, frustrasjon og oppgitthet, og ofte har deltakerne med seg litt annen bagasje også. Det er også stor grad av uforutsigbarhet, men de er alltid opptatt av å løfte hverandre opp. Og så er deltakerne ekstremt åpne. Noen ganger er de så åpne at jeg ler så jeg dør!

Hva er det mest spesielle du har opplevd på Ung-kurs?

– Det er hyggelig å se hvor godt vennskap det blir i gruppen. De skravler mye sammen, og jeg oppfordrer alltid deltakerne mine til å lage en vennskapsgruppe på Facebook, der de kan dele oppskrifter, oppmuntre hverandre osv. Det er også rørende å se hvordan deltakerne tar vare på hverandre. De er veldig inkluderende, og sier ting som “vi er gjengen” og “vi er alle i samme båt”.

Er dette et kurs du kunne tenke deg å delta på? Meld deg på her!

Powered by Labrador CMS