Sunn mat er ikke kjedelig mat

Helt siden 2012 har Roedekassen vært en av Godtlevert sine mest populære matkasser. Den var i utgangspunktet tiltenkt alle som gikk på Roede-kurs og fulgte Roede-metoden, men falt raskt i smak hos de som bare vil leve litt sunnere og lettere også. Hva er det ved denne matkassen som appellerer til så mange? Johannes fra Godtlevert og Unni fra Roede AS forklarer hvordan de samarbeider om å lage en matkasse som er god for både kropp og gane.

Bak den populære Roedekassen står Godtlevert kokk Johannes og mat- og ernæringsansvarlig i Roede, Unni. De har jobbet sammen om Roedekassen siden juni 2016, og har funnet suksesskriteriene for den populære matkassen.

– Som kokk er jeg først og fremst opptatt av smaken, forteller Johannes. Smakene skal være gode, balanserte og varierte. Jeg synes det er kjempespennende å lære kundene våre nye tilberedningsmetoder og smakssammensetninger de ikke har tenkt på før.

Johannes står for det kreative arbeidet, å finne råvarer i sesong og å komponere nye retter. Han er faglært kokk, men har også en Bachelorutdanning i ernæring og er utdannet personlig trener. Det har gitt ham spisskompetanse i å komponere middager som er gode på smak og gode for kroppen. Når Johannes er ferdig med utviklingen av middagsretten, går arbeidet videre til Unni.

– Etter at Johannes har komponert en rett, sender han den videre til meg, og jeg bruker min Roede-kunnskap til å forme rettene slik at de passer inn i Roede-kostholdet. Jeg energiberegninger oppskriftene og sørger for at Roede-porsjonene er næringsrike og består av riktig mengde proteiner, karbohydrater og fett. Det er viktig at de inneholder rikelig med grønnsaker, mettende proteiner og færre raske karbohydrater, sier Unni.

Mange tror at sunn mat er ensbetydende med kjedelig og smakløs mat. Unni og Johannes kunne ikke vært mer uenig.

– Vi har et mål om å begrense bruken av salt og mettet fett fra smør og fløte, noe som gjør at vi må være mer kreative for å sette smak på maten. Vi bruker andre ingredienser og råvarer som gir god smak og samtidig er bedre for kroppen. Middagene er proppfulle av næringsstoffer som gir energi og overskudd i hverdagen, og det er vi veldig glade for at vi kan servere kundene våre, forklarer Unni.

Belønningen for arbeidet får Unni og Johannes når de ser kundenes opplevelser med Roedekassen. Fra utviklingen av en ny rett, skal det planlegges, testes, fotograferes, pakkes og kjøres ut. Hele denne prosessen tar 10–15 uker, og da er Unni og Johannes fryktelig spent på å få høre hva kundene mener om middagene de har komponert.

Vi får mange gode og konstruktive tilbakemeldinger fra våre trofaste Roedekasse-kunder og gledelig var det også at vi fikk Terningkast 6 i Dagbladets store test av sunne matkasser i januar 2019. Her ble det spesielt trukket frem at det var smakfull og næringsrik mat med fine råvarer. Middagsporsjonene var passe store og ble godt likt av barna, noe som gleder oss spesielt, sier Unni. Målet vårt er jo at middagene i Roedekassen skal smake for hele familien.

Ellers er det mange som sier at de aldri ville tenkt på at dette var “slankemat” hvis de ikke visste det fra før. Det synes jeg er fryktelig morsomt å høre, det beviser at vi gjør noe rett!

Samtidig minner jeg dem på at det ikke er “slankemat”, dette er sunn og næringsrik mat i passe porsjoner som både passer for de som har lyst til å gå ned i vekt, men også for alle som bare vil spise seg god og mett på sunn og deilig mat, avslutter Johannes.

Noe for deg og din familie? Nye kunder får nå mulighet til å prøve Roedekassen fra Godtlevert.no til halv pris.

Powered by Labrador CMS