Sesong for sitrus! 

Sitrusfrukt får man hele året, men høysesongen for all sitrusfrukt er faktisk i de kjøligere månedene. Få råd og inspirasjon her!

Publisert

Sitrusfrukter er bra! Undersøkelser viser at appelsin og andre sitrusfrukter beskytter mot både kreft og hjerte- og karsykdom. Det er også mye som tyder på at disse fruktene har en positiv effekt både andre sykdommer og tilstander som Alzheimer, Parkinson, diabetes, MS, gallestein, og tarmsykdommer som Ulcerøs colitt og Crohns sykdom. En annen bra ting med sitrusfrukter, er at det øker jernopptaket og er en viktig kilde til vitamin C.

Når vi hører ordet "sitrusfrukter" tenker de fleste av oss på appelsiner, klementiner, sitroner og grapefrukt. Men det er flere medlemmer i denne familien! Her noen (hentet fra Bama.no): 

Appelsin: Appelsin har et lavt innhold av både energi og fett, samt et høyt innhold av vitamin C. Vitamin C styrker immunsystemet og beskytter cellene mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar også til å redusere tretthet og utmattelse og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Appelsin har også et høyt kostfiberinnhold som er bra for fordøyelsen.

Grapefrukt: Grapefrukt har en litt bitter smak som skyldes innhold av bitterstoffene naringin og kinin. Den har lavt innhold av både energi og fett. I tillegg har Grapefrukt et høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Vitamin C styrker immunforsvaret og beskytter cellene mot oksidativt stress, samtidig som det bidrar til å redusere tretthet og utmattelse og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Klementin: Klementin har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Klementin har også et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.

Lime: Lime har lavt energiinnhold og lavt fettinnhold, har et høyt innhold av vitamin C og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Sitron: Sitron har lavt energi - og fettinnhold og et høyt innhold av vitamin C. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Sitron har også et høyt innhold av kostfiber som erv gunstig for fordøyelsen.

Pomelo: Pomelo har lavt energi - og fettinnhold, samt høyt innhold av vitamin C. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Pomelo er også en kilde til kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

Prøv noen av våre deilige oppskrifter med sitrusfrukter:

Sitruscarpaccio

Sitrussymfoni

Sitrusstekt kyllingfilet med timianpotetmos og tomat- og balsamicovinaigrette

Sitruskrydret svinekam med ratatouille og ovnsbakte poteter

Powered by Labrador CMS