Å få mer overskudd i hverdagen har hatt stor betydning

Hei! Jeg heter Marianne Western Ramberg, er 49 år, og kommer fra Drammen. Her skal jeg skrive litt om min reise med Roede.

Etter at jeg ble mamma for 8 år siden, har jeg tenkt at det ikke gjør noe med noen kilo for mange. For det var jo ikke noe stort problem! Mannen min og jeg er jo glad i hverandre uansett. Det stemmer i utgangspunktet, men alle fordelene med å være en del kilo lettere vil jeg si overgår veldig mye!

Det at jeg begynte på Roede har vært et stort pluss for hele familien. Mannen min har også gått ned flere kilo. Vi har nå mye mer overskudd til hverandre og barna, vi orker å finne på mer sammen. Men sånn har det ikke alltid vært.

Jeg innså at jeg måtte gjøre noe med vekten da jeg slet med å knyte skolisser og var mye trøtt og sliten. Alle aktiviteter med ungene var vanskelig å gjennomføre. Det var heller ikke noe overskudd igjen til kvelden.

Selv det å bøye seg å knyte skolissene, ble et ork!
Selv det å bøye seg å knyte skolissene, ble et ork!

Trodde jeg hadde nok kunnskap til å klare det selv

Jeg endte opp med å velge Roede etter flere mislykkede forsøk på egenhånd. Jeg mente jeg hadde nok kunnskap til å klare dette selv, så da ei venninne spurte om jeg hadde lyst til å bli med henne på Roede-kurs var jeg litt usikker, men jeg ville gjerne støtte henne. Så jeg sa ja, jeg hadde jo absolutt ikke noe å tape. Jeg visste jo at Roede fungerte, da det hadde hjulpet meg ned noen kilo for mange år tilbake.

Dette valget kan du trygt si at jeg ikke har angret på siden. Jeg er evig takknemlig for at Christina fikk meg med på dette.

Jeg har gått ned 13 kilo totalt, og er snart i mål. Jeg kommer til å følge Hold vekten-kurs en stund fremover. Dette gir meg en trygghet til at jeg skal klare meg på egenhånd senere.

Men det er ikke bare det å ha gått ned i vekt som har hatt stor betydning for meg. Jeg har fått det mye bedre i hverdagen. Jeg har oerskudd på kvelden, mindre vondt i hodet og i kroppen, sliter ikke med å få på meg skoene og ikke minst har jeg mer energi til familien min. Jeg har også merket en stor endring på hva jeg orker angående trening, og har fått mye bedre lungekapasitet. Jeg har satt mange nye rekorder for meg selv de siste månedene!

Og nå har jeg rett og slett blitt bedre til å ta vare på meg selv i hverdagen. Men jeg hadde ikke klart alt dette uten støtte fra veileder og hjelp fra mannen min.

Roede-kurs gir resultater – Nye vaner som varer!
Roede-kurs gir resultater – Nye vaner som varer!

Se et lengre intervju med Marianne og veileder Lene

Å få mer overskudd i hverdagen har hatt stor betydning for Marianne, se hele intervjuet med Marianne og Lene her!

Viktig med støtte fra mannen

Tidligere spiste jeg lite frukt og grønt, og det ble mange raske løsninger når det gjaldt middag – spesielt når mannen min jobbet sent. I starten gjorde det heller ikke prosessen noe enklere for meg at mannen min koste seg med sjokolade og potetgull, og spiste mye «god» mat som jeg ikke kunne spise spesielt mye av.

VANLIG MAT DUGER: Alle i familien vil nyte godt av den samme sunne hverdagsmaten.
VANLIG MAT DUGER: Alle i familien vil nyte godt av den samme sunne hverdagsmaten.

Så begynte han å spille mer på lag med meg. Han la merke til fordelene jeg fikk ved å gå ned i vekt. Dette ønsket jo han også i utgangspunktet. Så nå lager vi mye av maten fra bunnen av, og det bugner i frukt og grønt. Jeg ser nå at det har vært veldig viktig for meg å ha med meg mannen min på dette. Her om dagen fikk han på seg en T-skjorte han ikke hadde brukt på lenge. Da ble han kjempestolt og glad. Han var så glad for at han hadde lastet ned Roede appen og fulgt meg på veien til en sunnere livstil.

Med støtte og inspirasjon fra min kursleder Lene Hannevig, har det vært søndagsmiddag nesten hver dag. Vi nyter virkelig maten vi spiser! Og det skal jeg fortsette med.

Mannen min er veldig glad i å lage mat. Han elsker å prøve ut nye og spennende oppskrifter. Dette er noe av grunnen til at vi har lagt på oss de siste åra. Det som er så flott med Roede er at man har tilgang til så mange gode oppskrifter. Både i NEDiVEKT-appen og på nett. Så da trengte jo ikke mannen min eller jeg å forsake kjærligheten for mat! Vi har bare utviklet repertoaret vårt igjennom Roede.

Bli Roede-medlem du også!

Hovedgrunnen til at jeg bruker så mange av disse oppskriftene, er at de er enkle å lage og så er de veldig smakfulle. Jeg får den mengder næringsstoffer jeg trenger, uten å måtte telle og granske innholdet. Dette gir både meg og min familie enormt med matglede! Mannen min får også utfordret seg litt på matfronten med nye og spennende oppskrifter. Jeg anbefaler Kyllingrisottoen, den er helt nydelig.

Matglede er viktig

For meg er matglede viktig! Jeg nyter å spise god mat, og det er nesten umulig for meg å gå ned i vekt ved å drikke pulver eller unngå karbohydrater. Da kommer bare kiloene tilbake når jeg begynner å spise normalt igjen. Så dette passer ikke for meg. Jeg trenger måltidene mine og jeg trenger å spise karbohydrater samt andre godbiter. Problemet er når det blir for mye av alt, da sliter jeg. Roede hjelper meg med å balansere dette. Det er også godt å kunne møte opp på kurs og få støtte og hjelp til små utfordringer i hverdagen.

Om 10 år har vekten min stabilisert seg. Jeg skal fortsatt ha det overskuddet jeg har fått nå og jeg skal fortsatt være aktiv. Ikke minst skal jeg holde på de gode vanene.

Powered by Labrador CMS