Gikk 2.547.789 skritt!

Da Hege M. Eriksen ble medlem i Roede satte hun seg ett mål, og det var å gå distansen fra der hun bor, til et sted fra barndommen i Nord-Norge. En distanse på over 100 mil.

Hege Myrdal Eriksen (58) fra Trondheim visste at hun måtte gjøre noe med vekten, men på grunn av familiære forhold ble det hele satt på vent. 

Men siden hun hadde kjennskap til Roede fra før av, var det nettopp Roede hun gikk for igjen, da hun først bestemte seg for det. 

- Jeg liker konseptet godt! Da jeg så annonsen "10 kilo på 10 uker" i januar bestemte jeg meg. Det var kickstarten jeg trengte, forteller hun.

Bli medlem du og!

Etter inspirasjon fra et annet medlem og hennes Roede-veileder Helene Eide satte hun seg straks et hårete mål, å gå over 100 mil.

Gikk til der hun tilbrakte sommerferiene som barn

Hege ville rett og slett gå til Myre i Vedhøggan der hun tilbrakte mange sommerferier i barndommen hos sine besteforeldre.

- Distansen er 137,3 mil til fots fra mitt hus i Trondheim til Myre i Lofoten. Jeg startet 10. juli 2023 og hadde satt meg som mål og være ferdig til 12 jan 2024, som er min bursdag.

Hege hadde regnet ut på forhånd hvor mange skritt hun måtte gå per dag for å få til dette, og gikk målrettet til verks med en liten heiagjeng fra Roede-møtene, og mannen hennes. 

Samtidig som Hege sanket skritt opplevde hun også at formen ble bedre og bedre, hun ble lettere til sinns, fikk mer overskudd, og opplevde mindre stress og mer fysisk mestring. 

Hun hadde noen sykdomsdager der hun måtte slakke ned farten, men ellers gikk det meste etter planen. 

Den 12. januar 2024 var målet nådd. Hege hadde gått 137,58 mil, eller 2.547.789 skritt! Det tok henne 27 uker. Og når har hun satt seg et nytt mål...

Hentet inspirasjon fra møtene

Hege syns det har vært betydningsfullt å få tilbakemeldinger fra Helene underveis, og har ellers vært en flittig i bruker av NEDiVEKT-appen til Roede. Hun har registrert både kosthold og trening. 

Hege deltok på møter på Teams, og opplevde å ha mange gode samtaler og få masse inspirasjon selv om møtene var digitale. 

- Det har vært fint å høre hvordan ukene til de andre medlemmene har vært, men slippe stresset med fysisk oppmøte, forteller hun. 

Samtidig har hun lært seg å spise mindre snop - og heller mer grønnsaker, gjerne med hjemmelaget dipp, hun spiser sunnere tilbehør i form av grønnsaker framfor sauser og hun tar sunnere valg i kantinen.

- Men jeg tar også noen usunne valg innimellom, men da blir porsjonene mindre, innrømmer hun. 

Mer aktiv hverdag!

I tillegg til mange endringer i kostholdet, har "gå-prosjeket" hennes så klart gjort henne mye mer fysisk aktiv. 

- Jeg går ut med hunden hver eneste morgen, jeg tar alltid trappen istedenfor heis og jeg går lengre turer etter jobb og i helger. Jeg har til og med begynt å gå med vektvest, og skal gå en av mine 5,7 mil i uka med denne!

Hva er det nye målet du har satt deg? 

- Jeg har blitt inspirert til å gå returen fra Myre. Den har jeg nå startet på, og jeg skal være i mål 10. juli, forteller Hege. 

Og veien videre etter det blir å fortsette å ta de gode matvalgene og å gå mye, og ellers drive med så mye trening og aktivitet som mulig som lar seg kombinere med jobb og familie. 

- Om 10 år er jeg Hege, en ivrig og frisk pensjonist og mosjonist, som fortsatt ikke bruker noen form for medisiner, og som tar sunne matvalg! 

Powered by Labrador CMS