- Halleluja for appen!

Det er så enkelt. Jeg er ikke fristet til noen ting, og har ikke skeiet ut en eneste gang, forteller Monica.

Publisert Sist oppdatert

Her forteller Roede-medlem Monica Eggestøl (54) om sin reise med Roede.

Jeg innså at jeg måtte gjøre noe med vekta i fjor sommer. Det vil si; jeg har slitt de siste ti årene. Vært tjukk siden midten av 90-tallet, men det plaget meg ikke da. I 2013 ba jeg legen om å få slankeoperasjon, men han sendte meg i stedet på et livsstilsendringskurs. 

Det endret en del, jeg begynte å spise frokost og trimme litt. Jeg gikk ned 15 kilo i 2014. De neste fem årene gikk jeg ned ytterligere 15 kilo, men måten det ble gjort på, var ikke bra. Det var fastedager, lynkurer og sulting. I 2020 begynte jeg å legge på meg igjen… fram til sommeren 2023 hadde jeg lagt på meg 20 kilo igjen. Jeg var så lei meg, sliten og strevde med kondisjonen. 

Gjennom 2023 startet jeg vel hver mandag med tanken på at «nå var det nok, nå MÅ jeg endre på ting!». Det varte i to dager, og så ga jeg opp. Det var så vanskelig. Men så var det noe som endret seg.

Hvordan endte du opp med Roede?

Jeg sjekket litt på nettet etter kurs, apper og hjelp. Jeg hadde Roede i bakhodet hele tiden, jeg kjente jo til det. Mamma har gått der og jeg tok et kurs på 8 uker i 2008. Den 24. juli 2023 lastet jeg ned NEDiVEKT-appen og betalte for et gullmedlemsskap. Jeg bandt meg da for et år. Roede var det jeg trengte; jeg ville endre kostholdet, få et sunt og normalt forhold til mat og lære om kropp og mat. Det første kurset startet ikke før 10. august, men jeg gikk ned litt over tre kilo før den dagen. Tilsammen har jeg gått ned 40 kilo!

Monica gikk til oppfølging hos Roede-veileder Kariann Westgaard

Hvilke helsemessige fordeler har du opplevd annet enn å gå ned i vekt? 

Helsemessig er det jo bare fordeler! Jeg hadde høyt blodtrykk og høyt kolesterol, det er nå normalt. Ledd og kondisjon er bedre. Jeg er gladere, det er nok også viktig.

Har det vært noen utfordringer underveis?

Det høres kanskje litt rart ut; men det er ingen utfordringer. Etter at jeg ble ordentlig kjent med appen, er det den som styrer matinntaket mitt. Halleluja for appen! Med den er alt så enkelt, jeg er ikke fristet til noen ting. Jeg har ikke skeiet ut en eneste gang.

Er det noe annet som har vært betydningsfullt for deg under din reise med Roede?

Jeg har vært fullstendig åpen om reisen jeg er på, jeg snakker høyt og tydelig ut om den. «Jeg er på slankær'n», har jeg sagt. Og folk respekterer meg for det, og skjønner hvorfor jeg ikke spiser alt mulig eller drikker alkohol i festlige sammenhenger. Men folk er litt uforstående noen ganger. De tror jeg må ha spesialmat, eller tror at jeg ikke kan spise det eller det. Da svarer jeg at jeg kan egentlig spise det jeg vil, innenfor de 1300 kaloriene jeg skal ha i meg. Men jeg må vurdere hver kalori jeg skal ha, fordi de er få.

Hvordan er kvaliteten på maten du spiser nå framfor før?

Kvaliteten på maten er perfekt nå, jeg får i meg alt appen sier jeg skal ha! Jeg spiste vel egentlig ikke den verste maten før, men jeg spiste så mye annet. Jeg trøstespiste og overspiste. Jeg spiste på følelser. Hadde det ikke bra med meg selv. Slet med vonde følelser og liten selvtillit. Hadde sosial angst. Kanskje den nye, sunne maten gjør at jeg føler meg bedre? Jeg tror det. Jeg har det i hvert fall bra nå. 

Er det noe annet du vil tilføye?

Jeg har meldt meg inn på et treningssenter der jeg trener styrke og danser zumba. Er der cirka tre ganger i uka. Jeg går mer, og sykler når det går. Alt er jo så mye lettere nå, vekta synker og styrken øker. Det er deilig. Bor i tredje etasje uten heis, har bod i kjelleren og det er ingen tanke om at det er et ork å gå ned og opp de trappene. Herlig.

Hvordan blir veien din videre? Hvem er du om 10 år?

Om ti år er jeg sunn, slank og sterk. Jeg har vært på flere høye fjelltopper, kanskje Kilimanjaro. Det er en drøm jeg har hatt i mange år. Forhåpentligvis har jeg blitt farmor innen den tid, og jeg skal være en sprek en, en som klarer å holde følge med barnebarna.

Dette er mitt liv nå; planlegge maten gjennom dagen, få i meg frukt, grønt, fisk, bønner og bare sunn mat, trene styrke og kondisjon, og være en glad og trygg person. Selvfølgelig skal jeg ta en vaffel eller et glass rødvin, men i MYE mindre mengder enn før.

Powered by Labrador CMS