Har gjort ting hun aldri hadde drømt om å gjøre før

Nina har fått et helt nytt liv etter hun endret på livet og levevanene sine. 

1 2015 var Nina Østerhus (36) fra Stavanger en jente med dårlig selvtillit og lav selvfølelse. Helt siden puberteten hadde hun hatt et ønske om å gå ned i vekt. Da hun en dag oppdaget gjennom sosiale medier at en tidligere klassevenninne hadde gått på Roede-kurs, bestemte hun seg for å ta tak – og meldte seg på kurs hos Roede-veileder, Kristine Joa.

Hvordan gikk det?

– Det gikk fint! Jeg gikk ned ganske mye de 10 månedene jeg gikk på kurs. Og jeg opplevde flere helsemessige fordeler. Jeg er glad i friluftsliv, og er speider. Plutselig ble det mye mer gøy å gå tur i fjellet, for alt var ikke så tungt lenger. Jeg hadde også hest i noen år. Det ble lettere både for meg og for hesten, forteller Nina, som legger til at de rundt henne opplevde henne som mer glad og mer utadvendt etter vektreduksjonen.

– Jeg var nok mer sur og grinete som overvektig, innrømmer Nina.

Nina ble så interessert i dette med næringsstoffer og sunn mat at hun begynte å studere ernæring etter Roede-kurset. Det første studieåret i Spania ble imidlertid litt krevende.

Les flere suksesshistorier her!

Første gang Nina utfordret seg selv

Nina sluttet på Roede-kurs da hun skulle studere i Spania. Hun trekker fram det at hun dro til Spania for å studere, som en stor personlig endring.

– Det hadde jeg aldri i mitt liv gjort før jeg gikk ned i vekt! Da utfordret jeg meg selv aldri. Jeg var så usikker. Vektreduksjonen ga meg mer selvtillit, forteller hun.

Bli Roede-medlem her!

Men likevel ble ikke oppholdet i Spania så enkelt.

– Det var ikke så lett å spise sunt. Det var vanskelig å finne grove kornvarer, og det var vanskelig å spise seg mett på sunn mat. Dessuten erfarte jeg at 10 måneder på kurs ikke er lenge nok til å innarbeide nye vaner. Når man har hatt uvaner i 15 år tar det tid å snu disse. Så jeg falt tilbake på noen gamle uvaner, som godteri og vin, pluss at det var mye sosialt, forteller Nina.

Da hun kom hjem, hadde vekten gått opp igjen.

Les også: Hvordan gå ned i vekt og bli der?

Tilbake på kurs

Nina begynte på Roede-kurs igjen. Og selv om hun alltid har vært aktiv med både friluft og hest, begynte hun å trene mer kondisjon og styrke, og fikk en personlig trener.

– Kombinasjonen med en som følger deg opp både på kosthold og på trening, er veldig nyttig! Jeg gikk på Roede-kurs i cirka et halvt år, og trente med PT i to år, forteller Nina, som ble så inspirert at hun valgte å bli PT selv, og nå har hun nettopp begynt som kursleder i Roede.

Og hun har gjort mange andre ting hun aldri hadde drømt om å gjøre før: 

  • Jeg hadde ikke studert i Spania ⁣
  • Jeg hadde ikke besteget Trolltunga med pappa ⁣
  • Jeg hadde ikke trent på treningssenter ⁣
  • ⁣Jeg hadde ikke blitt PT ⁣
  • ⁣Jeg hadde ikke dratt i klatrepark eller prøvd paraseiling ⁣
  • Jeg hadde ikke stått på snowboard igjen ⁣
  • ⁣Jeg hadde ikke syklet 930 km på 8 dager ⁣
  • ⁣Jeg hadde ikke vært den energiske tanten jeg er i dag ⁣
  • ⁣Jeg hadde ikke blitt Roede-veileder

– Nå hjelper jeg andre med å komme i gang med trening og endre på kosthold sitt – og å bli en annen person.

For hun har selv blitt en annen person.

– Og det er i positiv forstand. Vekten burde jo ikke definere meg, men jeg må innrømme at den har holdt meg igjen og satt en stopper for meg. Det gjør den ikke lenger.

På Instagram deler Nina hva hun har gjort nå, som hun aldri ville ha gjort før:

⁣- Listen er lang! Og den blir lenger, sier Nina, som innrømmer at hun er “forbaska” stolt over det valget hun tok høsten 2015, og over jobben hun har gjort.

⁣Fortsatt ikke helt i mål

⁣Nina forteller at hun fortsatt ikke er helt mål, men hun er langt fra startstreken. Mentalt er hun mye sterkere enn for åtte år siden.⁣

– Jeg jobber fortsatt med å holde på vanene, stramme inn når det trengs og holde orden i topplokket. Jeg har liksom bestemt meg for at jeg ikke får det til, så jeg jobber med å tro på at jeg gjør det, innrømmer Nina.

Powered by Labrador CMS