Har sluttet å spise i smug

Les den sterke historien om Malin Hjørnevik, som har gått fra et tre-sifret til to-sifret tall på vekten, gjennom en solid egeninnsats og ved hjelp fra Roede.

Publisert Sist oppdatert

Her forteller Malin Hjørnevik (24) fra Nestun om sin reise med Roede:

Jeg har alltid slitt med vekten. Som ung, følte jeg meg alltid litt utenfor, og opplevde blant annet en hendelse hvor et bilde av meg og noen venninner ble spredd med hasjtag «fleskeberget». 

Jeg gikk på flere «raske» slankekurer, men opplevde alltid at jeg bare gikk dobbelt så mye opp igjen. I voksen alder gikk det mye utover jobben. Jeg er barne- og ungdomsarbeider og jobber i barnehage med barn mellom 1 og 3 år. Jeg slet mye med å gå turer med barna og ble alltid mer andpusten enn jeg ville med en tvillingvogn i oppoverbakkene. Jeg har alltid sagt til meg selv «jeg skal aldri bli tyngre enn 100 kilo».

Turte ikke gå på vekten

I november 2018 fant jeg min kjære forlovede og vi ble fort seriøse. Den såkalte «honeymoon fasen» varte i nærmere tre år og jeg turte aldri å gå på vekten. En dag satt jeg på sengekanten og gråt for ente gang fordi jeg ikke hadde noe å gå med. Ingenting passet meg slik jeg ville, og min forlovede (da samboer), prøvde å trøste meg så godt han kunne. 

Han spurte så fint han kunne om det var noe jeg ville gjøre noe med. «Ja, men det er så vanskelig!». Vi pratet en stund og jeg gikk livredd opp på badevekten. Da jeg så at tallet på vekten var godt over 100 kilo, vendte jeg meg til nettet for hjelp. Jeg lastet ned en kaloriapp og begynte å telle kalorier, men visste egentlig at jeg ikke ville klare det alene.

Etter jeg hadde prøvd dette i en måned, og snakket litt med min mor, begynte jeg å se resultater. Men jeg syntes det var vanskelig og tungt, men holdt for det meste motivasjonen oppe. 

Mamma betalte Roede-medlemskap

Malin Hjørnevik opplever i dag mye mer matglede enn hun har gjort før.

En dag poppet det opp en melding fra mamma, med en lenke til Grete Roede. Hun tilbudte seg å betale  for16-ukers pakken til Grete Roede. Mamma trente gruppetrening med Roede-veileder Charlotte Hagen på Spenst, og visste at hun også var en god veileder der. Det var litt betryggende at mamma kjente henne, da var det ikke like skummelt. Jeg takket ja til tilbudet,og begynte der våren 2021. 

I løpet av de 16 ukene jeg gikk på kurs, gikk jeg ned 25 kilo - og var sikker på at jeg ville klare resten selv.

Samme sommeren havnet min farfar på sykehus. Han har alltid pratet med meg om trening og vekt og skjulte ikke så godt at han ville hjelpe. Han hadde aldri noe særlig filter når han snakket. Jeg hadde ikke sett han på en stund, og dagen jeg skulle besøke han på sykehuset, hadde jeg jo gått ned 25 kilo og følte meg ganske bra. I samme sekund som jeg gikk gjennom den døren, smalt det fra farfar; «Der er Malinen jeg husker». 

Lykkerusen jeg følte på da, var større enn jeg noen gang kan huske. Han hadde jo alltid pratet om alt dette, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle klare å gå ned så mye som jeg gjorde. Han gikk bort dagen etterpå, og dette minnet er nok det sterkeste jeg har av ham.

Bli Roede-medlem du og! 

Skuffet over meg selv

Så gikk høsten og våren ganske greit, men kiloene kom krypende. Men de kom sakte nok til at jeg tenkte «så lenge jeg ikke bikker 90 kilo igjen, så er det greit». Jeg glemte vekten og styrte på med mitt, frem til høsten 2023. Da nærmet jeg meg plutselig 100 kilo igjen og ble utrolig skuffet over meg selv. 

Med bedre økonomi denne gangen, gikk jeg rett inn på Grete Roede sin nettside og valgte et årsabonnement istedenfor en pakke. Nå er jeg nede igjen til der jeg var før jeg sluttet, og nærmer meg målet mitt, sakte, men sikkert.

Medlem på treningssenter

Jeg har nå etter vektnedgangen, fått så god selvtillit at jeg meldte meg inn på treningssenter! 

Nå har jeg trent i tre måneder minst to ganger i uken, og i fjor trente jeg i tre måneder på våren. Jeg har det mye bedre på jobb og jeg gruer meg ikke lengre til å gå turer, men gleder meg til å komme ut i naturen sammen med barna. Jeg sitter ikke lenger på sengekanten og er lei meg for alle klærne som ikke passer, men jeg gleder meg over klærne som er blitt for store, og venter på dagen jeg skal kjøpe helt nye klær som passer den nye meg. 

Jeg finner matglede i mye sunnere mat enn jeg gjorde før, og kan unne meg noe godt, uten å sitte med dårlig selvfølelse i ettertid. Jeg har sluttet å spise i smug og er stolt over hvor langt jeg har kommet. 

Roedes NEDiVEKT-app har hjulpet meg mye på vei og er en god ressurs å bruke, da mye mat som jeg tenkte var sunn har høyere energitetthet enn jeg trodde. Denne bruker jeg enda og er noe jeg vil bruke også etter jeg er ferdig på Grete Roede.

Jeg klarer ikke helt å se meg selv om ti år, men håper et hus og noen barn er med i bildet. 

Neste år skal vi i hvert fall gifte oss og om ikke annet er jeg helt sikker på at jeg vil være i god form, sammen med min mann og i det minste være i prosessen med å få barn og hus.

Powered by Labrador CMS