Hvis jeg får det til, kan alle!

– Det sier Camilla Marie Moyle, 48 år fra Lillesand, som omtaler seg selv som tidenes sofagris. Men det var den gang da!

Det var for tre år siden at hun innså at hun måtte gjøre noe med vekten.

– Jeg hadde slitt med vekten min i mange år. Men for noen år siden skjedde det virkelig noe med kroppen min. Jeg var så sliten, og lurte veldig på hvordan jeg ville klare å jobbe 100% fram til jeg ble pensjonist. Jeg slet med migrene og var ofte syk og sykemeldt.

Mens flere av hennes venninner valgte å ta slankeoperasjon, gikk Camilla helt andre veier.

FOTO: Birgitte Jaksholt
				
			
				
			
				
				FOTO: Birgitte Jaksholt
FOTO: Birgitte Jaksholt FOTO: Birgitte Jaksholt

– Ville finne min egen måte

– Jeg hadde prøvd både Roede og ulike dietter i midten av 20-årene uten særlig suksess, så jeg vurderte også slankeoperasjon. Men med både hus, hjem, barn og familie ville jeg klare det ved å spise vanlig mat! Uten pulver. Jeg hadde lyst til å endre livsstil, og tenkte at “denne gangen skulle jeg for pokker holde vekten av”!

Camilla var dessuten opptatt av å bevare matgleden.

– Pappa måtte fjerne magesekken sin i forbindelse med kreft. Han mistet all matglede. Han var sjokkert over at folk valgte å fjerne denne matgleden med vilje, som jo gjerne skjer etter en slankeoperasjon. Og man kan ikke reversere det. Det er drastisk! Med Roede kunne jeg gå min vei, og finne min måte å lykkes på. Jeg hadde ingen tanker om hvor mye jeg ville ned i vekt, jeg skulle bare gå veien og se det an.

TRENINGSGLEDE: Jeg kan trene, går turer og løper litt..
				
			
				
			
				
				UT PÅ TUR: Jeg kan gå i fjellet og alle hverdagslige ting er enklere.
TRENINGSGLEDE: Jeg kan trene, går turer og løper litt.. UT PÅ TUR: Jeg kan gå i fjellet og alle hverdagslige ting er enklere.

Les også saken fra LillesandPosten (+): Camilla har gått ned over 40 kg – nå har jeg lyst til å være aktiv.

Alt snudd på hodet

Nå, cirka minus 40 kilo senere, er alt snudd på hodet hos Camilla. Hun trekker spesielt fram det at hun kan sitte rakrygget hos legen og få skryt fordi hun har tatt tak i livet sitt. Også har hun blitt mer aktiv.

Bli Roede-medlem du også!

– Jeg har fått tenkt så mye, og fått samla meg litt. Jeg har lært og innsett at det er kun jeg som har ansvar for min egen helse.

– Jeg kan trene. Jeg går turer og løper litt. Jeg kan gå i trapper og alle hverdagslige ting er enklere. Jeg fikk fibromyalgi etter jeg hadde begynt på Roede-kurs, og da er trening ekstremt viktig. Jeg klarer ikke å jobbe 100 % med denne sykdommen, men jeg klarer å jobbe 50 %. Hadde jeg ikke gått ned i vekt, hadde jeg nok vært ufør. Det er viktig for meg å stå i jobb.

Camilla beskriver også den mentale reisen hun har vært gjennom mens hun har gått på Roede-kurs.

Camilla møtte ikke på noen spesielt store utfordringer underveis. Hun var så målrettet, og fast bestemt på at reisen tar den tiden den tar. Og da hun mistet faren sin, bestemte hun seg for at dette skulle hjelpe henne i prosessen.

Kunne ikke legge seg ned

FOTO PRIVAT: Camilla på ferie, før Roede-metoden og sin livsstilsendring.
FOTO PRIVAT: Camilla på ferie, før Roede-metoden og sin livsstilsendring.

– Jeg var på jobb i Sri Lanka, og gruet meg til buffeter og ikke å ha noe kontroll på matinntaket. Jeg bestemte meg for at jeg skulle legge inn et støt da jeg kom hjem. Men da jeg var i Sri Lanka fikk jeg beskjed om at faren min døde. Jeg kunne ha lagt meg ned og gitt opp alt, men jeg sørget for at dette skulle gi meg en ekstra giv. Jeg ble veldig bevisst på å bruke alle verktøyene jeg hadde fått av min kursleder og livsstilscoach Helene Hårklau

Hvis motivasjonen dalte litt på andre tidspunkter, var Camilla ekstra bevisst på å delta på møtene og snakke med de andre i kursgruppa – eventuelt bare sitte og lytte. Hun snakket også med sin kursleder, framfor å grave seg ned.

– Helen har vært så flink til å se meg, og ga meg alltid de rådene jeg trengte der og da.

– Ingen grenser før

– Nå har jeg funnet min måte å leve på. Jeg har innarbeidet gode rutiner og spiser godt med sunn mat. Sånn skal det bare fortsette, og det er ikke oppe til debatt en gang, avslutter Camilla.

Camilla har hatt store endringer i kostholdet sitt.

– Før hadde jeg ingen grenser, og det var ingen forskjell på tirsdager og lørdager. Nå finner jeg stor matglede i å velge sunn mat, og jeg ser på kvaliteten på maten jeg putter i munnen. Friske og ferske grønnsaker er godt det og! Jeg vet jeg får i meg noe sunt hver dag. Det har jeg ikke brydd meg om før.

Dette gjør at Camilla unner seg selv noe godt iblant, uten at det skal gi henne dårlig samvittighet.

Målet er å fortsette denne reisen som hun har vært på de siste tre årene.

Tenker du at nok er nok, ta kontakt med oss på roede.com – vi støtter deg på veien!

Powered by Labrador CMS