Hvis jeg kan, kan du også!

Roger Grosvold har på kort tid rast ned i vekt. - Nå har jeg tatt den tredje tieren på rad, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Roger Grosvold (44) starter med å innrømme at fjoråret var tungt. Både fysisk og mentalt.

- Jeg måtte gjøre noe, forteller Roger, som da veide 165 kilo.

Sist Roger gikk ned i vekt, trente han mot et konkret mål som var å sykle Norge på langs med el-sykkel.

- Og jeg gjennomførte dette med brask og bram i 2019! Jeg liker å ha et mål å strekke meg mot. Jeg liker litt hårete mål. 

Men den gangen tenkte han ikke så mye på kostholdet sitt. Denne gangen bestemte han seg imidlertid for å ta tak i både kosthold - og trening, og et nytt mål er satt.

- Jeg kom over Toughest. En kompis av meg har deltatt i dette, og jeg syns det så gøy ut. Så jeg meldte meg på. Jeg trigges av mål og konkurranser, da får du meg i gang! 

Toughest er en hinderløype-konkurranse der man blir utfordret både fysisk, psykisk og mentalt.

1000 kcal per dag

2023 var et dårlig år. Jeg var ikke fornøyd med den jeg var. Så dette er det smarteste jeg har gjort, sier Roger.

Starten på det nye, sunnere og lettere livet startet 1. januar dette året. Roger får veiledning fra Roede. Samtidig som Roger begynte å trene på treningssenter, reduserte han energiinntaket kraftig - ned til 1000 kcal per dag. I fjor høst spiste han i snitt 3000 kcal per dag. 

Og nå har han tatt tre tiere, som han kaller det, og er nede på 130 kilo-tallet. 

- Jeg merker en enorm forbedring på så mange områder. Bevegeligheten min er helt annerledes. Nå kan jeg løpe og rekke en buss uten å være fullstendig utkjørt! Alle steg føles lettere. Bevegelsene mine er mer "melodiøse" nå, og ikke så "hakkete" som de var. Jeg føler meg lettere både mentalt og fysisk, forteller Roger.

Han innrømmer at det er på det mentale plan at han kjenner det aller mest. 

- Jeg har kommet meg ut av tåka. Jeg var langt nede. 2023 var et dårlig år. Jeg var ikke fornøyd med den jeg var. Så dette er det smarteste jeg har gjort, forteller Roger som har mål om å komme seg på i underkant av 90 kilo. 

Bli medlem du og!

Ingen voldsomme smeller

Roger forteller at han ikke har opplevd noen store utfordringer underveis i sitt livsstilsendringsprosjekt. 

- Jeg har kost meg litt. Jeg har nettopp vært gjennom den magreste påsken jeg noen gang har hatt! Til sammen har jeg spist en mengde godteri som passer inn i en neve. Jeg ga bort påskeegget jeg fikk på jobb etter det hadde ruget i skapet mitt noen dager. 

Roger er for å kose seg litt, og vil ikke at prosessen hans skal ta helt overhånd. Da han var på en navnefest nylig, koste han seg med ett kakestykket framfor seks, som han kunne ha spist før. 

Han er glad for bekreftelsen han får av andre - at han kan dette, at han fikser det. 

- Jeg har lært at når jeg bestemmer meg for noe, så kan jeg faktisk gjennomføre det! Det er alltid litt tungt i starten, men så går det bedre. Jeg har lært mye om hva jeg spiser, hvor mye jeg spiser og mye mer. 

Kvaliteten på kostholdet til Roger er helt annerledes nå. Når går det i grønnsaker, han lager mye av maten selv, spiser lett kveldsmat og planlegger innkjøp og matlaging mye mer. Nå syns han det er gøy å teste ut nye oppskrifter, noe han syntes var kjedelig før. 

For bare to uker siden gjennomførte Roger for andre gang et mål han ble utfordret til å gjøre underveis i prosessen. 

Gikk til Tryvannstårnet

Utfordringen Roger fikk, var å gå fra Gressbanen og opp til Tryvannstårnet i Oslo, en tur på 6,5 km og med 400 meter stigning. Første gangen han gikk denne turen, gikk han sammen med en venninne. Den andre gangen gikk han alene. Da gikk han 10 minutter raskere. 

- Jeg hørte på litt rask musikk, og hadde en fin flyt oppover. Det var skikkelig deilig å sette seg på banen etterpå og ta den ned igjen. Det var en god premie å nyte den fine utsikten. 

Målet til Roger er å gå denne turen en gang i måneden. Tre treningsøkter i uken, er også lagt inn i planen.

- Og får jeg ikke til det, blir jeg stressa! I tillegg går jeg hjem jobb nesten hver dag, som er cirka tre kilometer. På treningssenter trener jeg på tredemølle, der jeg begynte med å gå på 12% stigning. Nå har jeg begynt å løpe - også på stigning. 

Vil inspirere

Roger har valgt å fortelle om sin prosess og reise i håp om å kunne inspirere andre til å ta grep og forbedre livssituasjonen sin. 

- Mitt utgangspunkt var dårlig! Jeg var langt nede på grunn av dårlig fysisk form, og jeg var kjempefrustrert over at ingen klær passet. Jeg tok grep og fikk kyndig hjelp. Hvis jeg kan, så kan du også! Belønningen kommer fort, sier Roger. 

Og han er kjempemotivert for resten av reisen. 

- Her skal det trenes opp til Toughest! Jeg skal komme inn fra siden og knuse han kompisen min, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS