Jeg elsker mitt nye liv!

Torill Gumus hadde lenge ønsket å gå ned i vekt, og gikk til legen for å få hjelp. Men veien ble ikke helt slik som Torill hadde sett for seg.

Publisert Sist oppdatert

Torill Gumus (53) fra Langhus ønsket nemlig å begynne med vektreduserende medisiner, men legen var redd for å gi henne slike medikamenter da hun gikk på andre medisiner fra før av.

- Samme dag så jeg at Roede-veileder Cathrine Skarpholt annonserte at hun skulle starte kurs på arbeidsplassen min. Da tenkte jeg at nå er det min tur, forteller Torill.

Hun valgte Roede fordi hun visste at hun da kunne spise helt vanlig mat, og trengte ikke spise noen spesielle matvarer hun ikke kunne få kjøpt i butikken.

Torill har oppnådd store resultater.

Meld deg på du også!

Torill har gått ned 40 kilo.

- Betyr ekstremt mye for helsen min!

- Jeg har nå gått ned 40 kilo, og dette har betydd ekstremt mye for helsen min, for her har utfordringene stått i kø, deler Torill.

Hun har hatt betennelser i kroppen og blodpropp, for å nevne noen.

- Nå har jeg en mye lettere hverdag, ikke minst psykisk. Jeg har generelt fått en bedre helse og mye bedre blodverdier.

Torill trekker også fram hvor viktig det har vært for henne å kjenne at hun har gått gjennom en livsstilsendring og ikke en slankekur.

- Cathrine og jeg satte aldri en dato for når jeg skulle være i mål, men jobbet med en og en uvane av gangen, og satte små delmål underveis. Etter at vi fant riktig meny har vi jobbet mye med det mentale. Jeg måtte finne ut hvorfor jeg har overspist. Jeg tror nøkkelen til suksess ligger her. Det er jo tross alt i hodet det sitter, forteller Torill, som legger til hvor betydningsfullt det har vært for henne å ha mulighet til å kontakte veilederen sin i løpet av uken dersom det var noe hun lurte på.

Les også: Hvordan skape gode vaner og rutiner?

Stor fin matboks som gjelder nå!

Hvordan er kvaliteten på maten du spiser nå framfor før?

- Før kunne jeg spise boller i bilen på vei hjem, eller kjeks og søtsaker som mellommåltid. På mitt andre møte fikk jeg imidlertid et godt tips fra Cathrine, og det var å kjøpe en stor, fin matboks med flere rom. Denne har jeg hatt med meg hele tiden - fylt med grønnsaker, frukt og en deilig lunsj. Maten jeg spiser nå gir meg energi til dagen, forteller Torill.

Torill har også endret aktivitetsvanene sine.

Nå liker Torill å trene!

- Jeg var ikke spesielt motivert til å være fysisk aktiv med så stor overvekt. Men da jeg hadde gått ned 20 kilo, begynte Cathrine å snakke om fysisk aktivitet. I starten ble jeg irritert, men så trigget det meg litt også, innrømmer Torill.

Hun har et lite treningsrom på jobben sin, og Cathrine utfordret henne til å bare gå innom for å se om hun likte det.

- Heldigvis er jeg et konkurransemenneske som trigges av utfordringer. Etter ett par uker lot jeg meg motivere til å teste ut noen av apparatene. Da jeg fortalte dette til Cathrine, sa hun "nå er du en som trener!". DET trigget meg, deler Torill.

I dag er hun i treningsrommet tre til fire ganger i uken.

- Cathrine har til og med utfordret meg til å jogge!!!

Skal i mål!

Torill har fortsatt noen kilo hun må bli kvitt før hun er i mål.

- Og i mål skal jeg! Om 10 år vil jeg være den beste utgaven av meg selv. Kanskje med Cathrine! Jeg tenker at vi har fått ett livslangt forhold. For å lykkes tror jeg det er avgjørende å ha veilederen sin i ryggen, og ikke tenke "nå klarer jeg meg selv" før man er 100 prosent sikker.

Torill har gjort om mange uvaner til gode vaner som nå går på autopilot, men innrømmer likevel at hun fortsatt trenger støtte, og kommer til å trenge Cathrine i lang tid fremover. Men viktigst av alt:

- Jeg elsker mitt nye liv, ikke minst å gå i en vanlig butikk å kjøpe klær. Dette har vært en fantastisk reise, elsker livet mitt nå!

Powered by Labrador CMS