Lettere å komme seg gjennom pandemien ved å gå på Roede-kurs

Anne-Kristin Finne (50) fra Høvik er blant flere som har gått gjennom en livsstilsendring under Covid-pandemien, og som har lyktes med det.

Men aller først vil hun fortelle litt om bakgrunnen for hvorfor hun valgte Roede.

Fotograf: Ann Sissel Holthe, BYASH.no
Fotograf: Ann Sissel Holthe, BYASH.no

Roede-kurset har hjulpet Anne-Kristin til å ha fokus på gode kostholds -og treningsrutiner under pandemien

Jeg har prøvd mye forskjellig som ikke har gitt like bra resultater, blant annet lavkarbo. Men det å gå over til lavkarbo med to små barn er ikke det letteste. Så bestemte naboen min seg for å gå Roede-kurs, og spurte om jeg ville være med. Dette har jeg ikke prøvd før, så hvorfor ikke, tenkte jeg, forteller Anne-Kristin.

Så med litt drahjelp fra familien, meldte hun seg på kurs. Men hun var slettes ikke supermotivert i begynnelsen, og skjønte ikke hvordan hun skulle få det til – i alle fall ikke midt oppi pandemien.

– Før var jeg dårlig på å drikke vann, og begynte å ha en vannflaske på pulten min. Den skulle være tom før lunsj! Jeg fortalte til kurslederen min at den ble stående urørt. Da ba hun meg bare om å sette meg ned igjen og drikke den opp før jeg gikk for å spise – så enkelt!

Men alt har ikke vært like enkelt. Anne-Kristin har møtt på flere utfordringer underveis, alt fra ferieturer til konfirmasjoner og en vond rygg, men det skulle ikke stoppe henne.

Les også: Vann den beste tørstedrikken.

Festklar før livsstilsendring!
				
			
				
			
				
				Festklar etter!
Festklar før livsstilsendring! Festklar etter!

Alle som mente jeg ikke trengte å gå på kurs

Mens Anne-Kristin har gått på kurs, har en av utfordringene vært ulike arrangementer, alt fra London-tur til konfirmasjoner og store familiesammenkomster. En annen utfordring var alle som mente at hun ikke trengte å gå ned i vekt, og gå på kurs. Hun har imidlertid en medfødt skade i ryggen som gjør at hun må trene.

– Jeg har også hatt betennelse i tærne to ganger og har trent meg opp etter det. Jeg må fortsatt være forsiktig, så jeg ikke får tilbakefall.

Bli Roede-medlem idag!

En annen utfordring var det å gå ned i vekt og samtidig spise det samme som familien. Dette måtte hun finne ut av.

– Jeg ville ikke at mine barn skulle merke det. Det ble til at jeg veide maten på kjøkkenet og tok med meg tallerkenen til bordet med min porsjon. Etter hvert  lærte jeg meg mengder på øyemål, forteller hun.

Anne-Kristin synes fortsatt helgene er en utfordring, i tillegg til å få nok søvn – som er noe hun fortsatt jobber med.

FØR: Treningsklar før Roede-kurs!
				
			
				
			
				
				ETTER: Klar for stranda etter Roede-kurs.
FØR: Treningsklar før Roede-kurs! ETTER: Klar for stranda etter Roede-kurs.

Men til tross alle utfordringer, sitter hun igjen med veldig mye positivt etter å ha gått på kurs.

Fått mye mer overskudd

Anne-Kristin er mye flinkere til å prioritere trening nå enn før.

– Jeg gjør det selv om jeg er sliten og er stresset. Jeg har funnet ut at den beste måten å håndtere stress på er en løpetur eller en treningsøkt med styrketrening. Jeg er også flinkere til å gå en tur de gangene jeg har vært så sliten at jeg egentlig ikke orker trening og jeg kjenner på meg at dørstokkmila er lang.

Når vi er ute på tur har vi med Roedes skinkesnurrer og hele familien er fornøyd når de varmes på primus.

Grove skinkesnurrer passer både til lunsj og middag, og er fine å ha i fryseren. Egner seg også godt som turmat.
Grove skinkesnurrer passer både til lunsj og middag, og er fine å ha i fryseren. Egner seg også godt som turmat.

I tillegg trener Anne-Kristin styrke fast to dager i uken med naboen sin. De har klart å holde det gående gjennom hele pandemien.

– Det er lettere å komme seg ut når noen venter på deg. Vi utnytter lørdag morgen før frokost til det. Vi har begge barn og det er et tidspunkt som passer for begge.

Kostholdet har også forbedret seg

Før spiste hun middag uten grønnsaker.

– Jeg har aldri vært glad i brus og søtsaker, men jeg har vært glad i god mat og er opptatt av mat. Jeg fant ut at jeg spiste for mye mat og hadde for få måltider i løpet av dagen. Nå spiser jeg det samme som før, men bare i mindre porsjoner, og jeg spiser litt oftere med flere mellommåltider.

– På jobb spiser jeg for eksempel ett eple og en Yoplait yoghurt i 9-10 tiden, og når jeg kommer hjem er det en banan og mandler eller nøtter før middag. Til kveldsmat spiser jeg et knekkebrød med gulost eller brunost. Ved å registrere i Roede-appen husker jeg også på å drikke vann og ta vitaminer, forteller Anne-Kristin.

Hun forteller også at før hun begynte på kurs kunne familien spise middag uten grønnsaker, mens nå er det alltid opptil flere grønnsaker til middag. I tillegg byttes gjerne spaghetti ut med squash, ris med blomkålris osv, og både pizzadeig og pannekaker er blitt grovere. Potetgull er byttet ut med frukt og grønt. Anne-Kristin bruker gladelig Roedes oppskrifter når hun lager mat.

Roede-kurs har gitt struktur

For Anne-Kristin har det gitt henne litt ekstra struktur i hverdagen å gå på Roede-kurs mens samfunnet har vært lukket.

– Denne strukturen i hverdagen, og det å ha noe å gå til når hele Norge har vært stengt, har vært viktig. Det har også vært lettere å fortsette med de gode rutinene når samfunnet nå gradvis har åpnet opp igjen, forteller hun.

Anne-Kristin ser også betydningen av å ha gode rutiner i en travel hverdag og når det er stress på jobb.

– Jeg er helsepersonell og har vært nær Covid-smitte. Det å ta seg en løpetur eller en treningsøkt etter jobb har vært med på å redusere stresset.

– Å få personlig oppfølging, konkrete råd og tips om trening, intervaller og kosthold av Roede-kursleder Unni Coldevin har vært bra.

-Drivkraften gjennom det hele, har for meg vært vektreduksjonen.

Går med kjoler som har hengt i skapet i mange år

Målet har hele tiden vært å komme inn i kjolene i skapet, men jeg var usikker på om det var realistisk da jeg begynte på kurs. Jeg har satt meg små delmål underveis – og når jeg har nådd dem, har jeg satt meg nye mål.

Til sammen har Anne Kristin gått ned 11 kilo, noe hun ikke trodde hun ville klare.

– Jeg er så fornøyd! Jeg som trodde at det ikke kom til å gå. Jeg har kommet inn i kjolene som bare har hengt i skapet i mange år. Jeg har hatt et håp om å gå med dem igjen og det har jeg nå gjort.

Les også: Jorunn gikk ned i vekt til tross for korona-nedstengning.

Bedre form med Roede!

– Det går raskere i skisporet og jeg løper lettere enn tidligere. Jeg har nå gode rutiner på trening og aktivitet. Jeg er i gang året rundt, og det merkes på formen sommer som vinter. Det er like tilfredsstillende at det går fort i skisporet som at jeg løper raskere og lettere på sommeren!

– Jeg er fornøyd med å se konturer av muskler både i armer og ben. Jeg er fornøyd med mitt eget speilbilde. Å oppleve mestring med noe jeg trodde ikke var mulig, er jeg utrolig godt fornøyd med.

Og alt dette har hun fått til, til tross for at vi har vært midt oppi en pandemi.

Veien videre

Om veien videre, forteller Anne-Kristin dette:

– Jeg er snart i mål nå og er fornøyd med det. Jeg skal fortsette med de gode kostrutinene jeg har fått, trene og være i aktivitet. Det er viktig for meg. Jeg prøver også å få en balanse mellom det å være i aktivitet og ta det med ro.

Hemmeligheten med Roede er personlig oppfølging. Du får din egen veileder, en du kan snakke med, som hjelper deg, som kan alle trinnene, og som støtter og motiverer deg.

Powered by Labrador CMS