Roede og slankemedisin var løsningen

Veien til suksess og varig vekttap for Camilla Hauge (37) har vært kombinasjonen av vektreduserende medikamenter og Roede-oppfølging.

Publisert Sist oppdatert

Det hele startet for mange år siden. I 2005 måtte Camilla Hauge fra Bergen begynne på medisiner på grunn av sin psykiske lidelse. Hun gikk opp 14 kilo. Men disse kiloene klarte hun heldigvis å bli kvitt.

Kiloene kom imidlertid på igjen etter hun fikk sitt første barn i 2014, og siden da har de vært vanskelige å bli kvitt.

- Jeg begynte på mitt første Roede-kurs i mars 2016. Jeg gikk ned 11 kilo fram til oktober. Så var det bryllup, og like etter var jeg gravid igjen, i 2017, forteller Camilla.

Hun hadde et Roede-kurs til overs etter svangerskapet, siden hun ikke hadde mulighet til å gå på kurs mens hun var gravid.

- Så jeg hadde et kurs til gode. Men da var det ikke så lett å gå ned i vekt, med to små barn og livet - og ting som skjer. Jeg ønsket å ta av meg cirka 10 kilo. Og så hadde jeg hele tiden min psykiske lidelse med meg. Jeg var 19 år da jeg fikk bipolar lidelse. Men med medisiner gikk det seg til, forteller Camilla.

Men så var det en del andre ting i livet som gjorde det vanskelig å gå ned i vekt.

Bli Roede-medlem du og!

- Jeg fortsetter med Roede så lenge jeg kan. Samholdet er fantastisk. Så håper jeg at jeg kan trappe ned på medisinene og leve etter Roede-metoden, sier Camilla.

Så kom Corona

På grunn av sin psykiske lidelse, begynte Camilla på skole i 2019 for å omskolere seg.

Men det gikk ikke helt etter planen.

- Det ble tøft med skole og barn. Familien skulle støtte oss, men i mars 2020 kom jo slaget i trynet på oss på alle. For da kom Corona. Jeg ble gående mye inne, det var mer og mer å håndtere og psyken fikk kjørt seg.

Camilla endte på sykehus på grunn av gallestein, men psyken smalt også da, forteller Camilla.

Mye av det hun tidligere hadde tatt for gitt, som å trene, var borte. Hun var langt nede.

Ville ned i vekt!

I mars 2021 pratet Camilla og en kollega sammen. Camilla ville ned i vekt, mens kollegaen ville lære seg å spise sunnere. Kollegaen spurte om de skulle bli Roede-medlemmer sammen. Det gjorde de, og sammen begynte de å gå ned i vekt hos Roede-veileder Charlotte Hagen.

- Ting begynte å bli bra, treningsgleden kom tilbake. Men jeg kom meg ikke psykisk, og jeg måtte tilbake på medisiner. Jeg visste jeg ville legge på meg. Kiloene var tilbake på et blunk, forteller Camilla.

Og det tok så klart på humøret og alt. I tillegg fikk hun andre utfordringer, som at hun kastet opp ved lett anstrengelse.

- Jeg hadde PT og alt, men det gikk ikke. Jeg hadde så lyst til å holde treningen i balanse, ble det vanskelig. Jeg slet også med en enorm sultfølelse, og søtsuget var stort etter jeg begynte på medisinene. Det var ganske mørkt i fjor, beskriver hun.

Camilla fikk oppfølging av en ernæringsrådgiver, og fikk beskjed om å gå til legen og spørre om slankemedisinen. I august 2022 startet hun på Saxenda.

Følte jeg jukset

- Jeg fikk fortsatt oppfølging fra Roede-veilederen min - og det føltes nesten som jeg jeg jukset litt. Jeg ville jo helst klare å gå ned i vekt bare gjennom Roede, men slankemedisinen er jo et godt hjelpemiddel.

Camilla har gått på medisinen i et år og har til sammen gått ned 23 kilo.

- Det har gjort ufattelig mye med meg. Jeg følte meg helt hjelpeløs i fjor sommer. Da fikk jeg verken til kosthold eller trening. I fjor sommer var jeg på det største jeg har vært noensinne. Jeg var større enn da jeg var gravid. Dette har vært fullstendig livsendrende!

Hva tenker du fremover?

- Jeg fortsetter med Roede så lenge jeg kan. Samholdet er fantastisk. Så håper jeg at jeg kan trappe ned på medisinene og leve etter Roede-metoden. Nå er alt så bedre enn da det smalt for tre år siden, beskriver Camilla.

Hun har også jobbet mye med det mentale.

- For psyken min er det viktig at jeg velger det sunne og det gode kostholdet. Da fungerer alt best.

Powered by Labrador CMS