Tips til en lettere helg

Det er viktig å gjøre litt forskjell på hverdag og helg, og kose seg litt ekstra i helgen. Likevel er det kjedelig om helgens utskeielser ødelegger for resten av uken.

Her kommer noen enkle tips til hvordan du kan nyte helgen uten at det går utover resultatene

Ikke spar på helgekosen, spar på helgekaloriene

Sunnere taco
Mange spiser taco i helgen. Velger du mager kesam fremfor rømme, og karbonadedeig i stedet for kjøttdeig sparer du mange kalorier. Velg gjerne også fullkornslefser, så får du i deg mer fiber enn om du velger de fine lefsene. Vær raus med grønnsaker og spar gjerne inn på osten.

Spis regelmessig
Selv om det er helg og fri er det viktig å huske på å spise regelmessig. Du spiser gjerne til litt andre tider enn hva du gjør i hverdagen, men husk likevel på å ikke gå for lenge uten mat. Dersom det går lang tid mellom måltidene er det lettere å falle for kaloririke fristelser.

Lag snacks selv
Lag dine egne søtsaker istedet for å kjøpe ferdig i butikken. På roede.com finner du mange gode og fristende oppskrifter på sunnere dessert og bakst. Du kan spare mange kalorier uten å spare på kosen. Hva med en deilig sjokoladekake?

Popcorn fremfor potetgull
Popcorn inneholder færre kalorier og mer fiber enn potetgull. Popper du popcornet selv, kan du også bestemme både type og mengde fett du bruker. I tillegg kan være forsiktig med saltet.

Mørk sjokolade
Velg mørk sjokolade fremfor melkesjokolade. Mørk sjokolade inneholder mer kakao, og dermed mer antioksidanter. Men husk at den er like kaloririk som annen sjokolade. Mange opplever imidlertid at det er lettere å begrense mengden av den mørke sjokoladen.

Riktig god helg.

Gå tur
Hva er vel bedre enn å bruke fridagene til å gjøre noe hyggelig sammen? Ta med familie eller venner ut på tur. Kort eller lang tur – begge deler er hyggelig!

Powered by Labrador CMS