Høy wow-faktor på Roede-maten, ifølge Torill

Da Torill Hvalryg fra Tromsø meldte seg på Roede-kurs i november i fjor sammen med mannen, var målet å komme tilbake der hun var da hun var ung. Hun var slank og normal i hele oppveksten – helt inntil hun begynte å jobbe administrativt i skoleverket. Da begynte kiloene å komme.

Ekteparet meldte seg på kurs hos Roede-kursleder Lill-Jorid Andreassen, som Torill hadde jobbet med tidligere.

– Jeg var veldig obs på at jeg ikke ville på slankekur, det hadde bare vært stressende! Jeg ville ha en endring som skulle vare, forteller Torill.

Les også; Hvordan gå ned i vekt og bli der?

Dørgende lat

Både Torill og hennes mann har gått ned noen kilo, uten å ha gjort så veldig store endringer i kostholdet.

– Vi har stort sett alltid spist ganske sunt, med mye fisk og grønnsaker, men vi lærte oss å spise mindre porsjoner. Også ble vi mer bevisst på hvordan vi skulle sette sammen et dagsmåltid. Men noen endringer må det ha vært, for vi har jo gåttd jevnt og trutt ned i vekt, sier Torill.

Men trening har det vært lite av på dem begge.

– Vi er dørgende late begge to! Vi har en hund som vi går tur med, men ikke noe annet enn det, forteller Torill, som innrømmet at hun bestandig har en unnskyldning på lager for hvorfor hun ikke må trene.

Men neste år er hun og pensjonister, og da tenker hun at det blir mer tid til aktivitet.

Jul med Roede

Når Torill tenker tilbake på reisen hun har hatt med Roede er det spesielt 1. juledag hun vil trekke fram. For da bestod bortimot hele menyen av Roede-oppskrifter.

– Vi var i et godt sig før jul, så jeg ville fortsette dette.

Torill er glad i å lage mat, og når broren hennes med familie kommer til henne og mannen 1. juledag, har hun alltid pleid å servere thaimat, indisk eller iransk mat.

– For innen da er alle helt fed up med ribbe. Det har blitt en farsott at alle spør i god tid før 1. juledag “hva får vi til middag?”. Jeg svarte bare at det var en overraskelse. Og jeg hadde bestemt meg. Hvorfor kunne jeg ikke bare lage Roede-mat?

Torill har lagd mange av oppskriftene i Roede oppskriftsbok Seriøs Matglede

Etter å ha utforsket Roede-kjøkkenet så Torill at mange av rettene kunne lages som selskapsmat. Til sammen ble det 7 ulike retter, med inspirasjon fra et par andre matsider også.

– Det var skikkelig høy wow-faktor! Og det gjaldt for alle, fra 15-åringen til de godt voksne. Jeg lagde ekstra mye mat for å ha litt restemat. Etter måltidet var det ikke noe mat igjen, forteller Torill.

Med i gourmet-klubb

Torill er så glad i å lage mat at hun er med i en internasjonal gourmetklubb. Men hun har innsett for lengst at man kan lage gourmetmat av sunn mat, slik mat som Roede-oppskriftene er basert på.

Serveringen hun hadde på 1. juledag ga mersmak og er noe hun gjerne gjør igjen.

Powered by Labrador CMS