Norge på vei mot “amerikanske tilstander”, men du kan ta tak nå!

I Norge i dag er det mer normalt å være overvektig enn å være normalvektig.Blant menn mellom 40-49 år er bare 23 prosent normalvektige. Resten har overvekt eller fedme. I samme aldersgruppe blant kvinner er det 43 prosent som er normalvektige (med store regionale forskjeller blant overvektige menn og kvinner). Hos barn og unge veier 15-21 prosent for mye. Cirka 3 prosent har fedme.

Norge ligger foreløpig bak utviklingen i USA, der to av tre anslås å være overvektig eller ha fedme. 14 millioner barn og unge i USA har fedme.

Selv om Norge ligger et par tiår bak USA, går utviklingen imidlertid kun en vei. “Det gir oss tid til å gjøre endringer før situasjonen blir kritisk”, har direktøren i Folkehelseinstituttet uttalt, og etterlyser løsninger på samfunnsplan – der vi må benytte oss av “hele verktøykassen” for å bekjempe denne fedmeepidemien.

En slik verktøykasse består av ulike lover og regler som må tas i bruk for stanse denne utviklingen.

Les også: Overvekt og fedme er risikofaktor for 12 krefttyper

I NEDiVEKT-appen til Roede får du en daglig karakter på din kosthold.

Ikke vent, ta tak nå!

Roede har i nærmere 50 år hjulpet overvektige personer med å endre livsstil og gå ned i vekt. Vi har utviklet vår egen verktøykasse, som gir god støtte og motivasjon til alle våre medlemmer. Vi har for eksempel vår egen kostholdsscore, som gir en daglig karakter mellom 1-10 på kostholdet ditt.

Les også: Roedes unike app-verktøy

Så hvorfor vente på at noen skal utvikle en verktøykasse for å bekjempe fedmeepidemien, når du selv kan ta tak allerede nå, og benytte Roedes verktøy for å gå ned i vekt eller stanse videre vektutvikling! Hos oss lykkes 9 av 10 med å gå ned i vekt.

Kilde: TV2

Powered by Labrador CMS