Popcorn på kino. Teller ikke i kaloriregnskapet.. eller?

Unngå kalorismell på kino

Å gå på kino handler for de fleste ikke bare om å se film, men om hele opplevelsen som inkluderer en god porsjon snacks i det høylytte og mørke rommet. Å kombinere denne usunne snacksen med en sunn livsstil kan være vanskelig. Men det er mulig! Her er våre råd.

Publisert

Spis først. Første bud er å ikke møte opp sulten i kinosalen! Da er det fort gjort å gå løs på både popcorn og smågodt. Spis er lite, sunt og næringsrikt måltid før du skal på kino sånn at du føler deg sånn passe mett. Det hjelper på søtsuget. Sørg gjerne for at du har spist noe protein- og fiberrikt sånn at mettheten varer.

Mindre porsjoner. Det er lov med litt kos iblant så dersom du "bare må". Da er et godt tips å gå for mindre porsjoner! Del en bøtte popcorn med en annen - eller gjerne flere! Hvis du sverger til godteri, bestem deg på forhånd hvor mange biter du skal ta, istedenfor å fylle posen helt ukritisk. Bestem deg for eksempel for 6-8 biter og nyt dem når du spiser. Øv deg på å bli  fornøyd med en mindre størrelse på popcornet eller godteposen. Nyt smaken når du spiser det, spis sakte og kjenn på konsistensen. 

Ta med noe. Det finnes mye sunn snacks du kan ta med hjemmefra. Hva med litt grønnsaker og dipp, lomperull eller en liten porsjon nøtter? Et annet råd er å lage popcorn selv, og ta med på kino. Da har du kontroll på hvor mye fett og salt du har i det. 

Pass på de flytende kaloriene. En halv liter brus gir 200 kalorier og ingen vitaminer og mineraler. Bare masse sukker, med mindre du velger sukkerfri brus. Det beste er å drikke vann. Billigere er det også, om du tar det med hjemmefra!

Spis sukkerfritt. Du kan også ta med noen sukkerfrie pastiller på kino om du liker smaken av noe søtt. En pakke Läkerol varer hele filmen om du spiser pastillene sakte! 

Må du ha noe? Du kan også øve deg på om du virkelig må spise noe på kino? Blir kinoopplevelsen "så" mye dårligere om du ikke spiser noe snacks? Kan du ha en like god opplevelse bare bare ved å tygge litt sukkerfri tyggis...? 

Har du smakt Roedes kokosboller? Disse får du kjøpt i de fleste matbutikkene i landet, og en kokosbolle inneholder bare 50 kcal. 

Powered by Labrador CMS