Helt sprø TV-kos

Liker du å kose deg med noe når du ser TV? Det er du helt sikkert ikke alene om. Og skal vi tro Aftenposten (22. august 2015) er det nok ikke helt uvanlig at TV-kosen består av potetgull. Eller potetchips som det også kalles. For Maarud og Kims har faktisk gått rettens vei for å avklare retten til det norske begrepet potetgull, som Maarud mener å ha eierskap til. Det sier litt om verdien av dette markedet som ernæringsmessig sett ikke burde ha livets rett i det hele tatt.

Ola Nordmann liker å snakke om at maten vår er dyr, vi bruker imidlertid hele 3,9 milliarder på snacks i året. Det er et gjennomsnittlig inntak på 6,9 kg hvorav 3 kg er potetgull. Ja for det er jo mer å velge i. I følge Aftenposten hadde Nielsen Norge registrert 716 ulike salte snacksprodukter for tre år siden – selv om den overlegent største i klassen er Maaruds classic salt Potetgull.

Det har aldri vært en anbefaling fra Helsedirektoratet om å spise potetgull. Tvert imot har det vært frarådet – og det av flere grunner. Det er både svært energirikt og har et betydelig saltinnhold. To gode grunner til å utelate det av kostholdet. I motsetning til nøtter, som er rik på både energi og andre næringsstoffer, inneholder potetgull ingenting av verdi. Det bare inneholder en smakfull kombinasjon av fett, salt og andre krydder som gjør det umulig å stoppe å spise når vi først er i gang. Der er jeg helt håpløs, så derfor kjøper jeg det ALDRI!

Hva med heller å kjøpe noen poser med minigulrøtter, sukkererter og reddiker? De er like knasende og sprø, bare mye mer kalorismarte. De kan til og med hjelpe deg med å komme i mål med 5 om dagen!
100 g potetgull m/ 2 ss rømmedip:
100 g (Classic Salt Maarud): 525 kcal
2 ss (Lettrømme 20 %): 82 kcal
 100 g minigulrøtter, sukkererter og reddiker m/ 2 ss kesamdip:
100 g (sukkererter): 42 kcal
2 ss (mager kesam): 22 kcal

Hva slags TV-kos velger du deg neste gang du skal kose deg foran TV’n?

Beste hilsen Kari

Powered by Labrador CMS