Så mye må du trene for å forbrenne helgekosen

Helgen kan ofte være en utfordring for de som prøver å gå ned i vekt eller holde vekten. Men selsvsagt skal det være lov å kose seg litt ekstra i helgene. Blir det derimot for mye av det gode, kan det fort synes på badevekten.

Det er fort gjort å undervurdere hvor mange kalorier det er i en del mat, men ved å merke hvor lenge man må trene for å forbrenne matvaren vil man kanskje tenke mer over hvor mye energi enkelte matvarer gir.

Mange tenker ikke over hvor mange kalorier det er i enkelte matvarer, mens andre er mer bevisste. Ved å merke mat med hvor mye man må gå eller løpe for å forbrenne den tror britiske Royal Society For Public Health at flere vil bli mer bevisst og ta sunne valg eller bli mer aktive. De har lansert en idé om å merke mat i butikkene med treningsikoner.

Visste du for eksempel at du må løpe i 54 minutter for å forbrenne 100 gram melkesjokolade? Blir utskeielsene for store, må man med andre ord bevege seg ganske mye for å gjøre opp.

Å trene er viktig for å komme i bedre form og få bedre helse, men forskning viser at dersom man skal ned i vekt er ikke alltid fysisk aktivitet alene nok. Det skal veldig mye trening til for en vektreduksjon. Vi anbefaler en kombinasjon av regelmessig fysisk aktivitet og et lavere energiinntak for å redusere vekten.

Skal du forbrenne ett glass rødvin må du danse swing i 14 minutter. Kanskje det er en god unnskyldning til å holde seg på dansegulvet hele kvelden?

Hentet fra denne saken i Aftenposten: Dette-forslaget-vekker-oppsikt-i-Storbritannia

Hva tenker du om å merke maten med treningsikoner? Del gjerne dine meninger i kommentarfeltet nedenfor!

Powered by Labrador CMS