Hemmeligheten bak treningsglede

Treningsglede er et viktig verktøy mot en inaktiv livsstil. Enhver aktivitet du gjør for å komme i form, er avhengig av både treningsglede og treningsmotivasjon.

Mange av dem som gir opp treningen, gjør det på grunn av kjedsomhet eller fordi de ikke har funnet det riktige insentivet til å trene. Dette er en av nøklene bak ekte treningsglede.

I denne saken vil vi gi noen tips til hvordan du kan finne motivasjon til å trene og ikke falle tilbake til en stillesittende livsstil.

Evaluer deg selv og sett realistiske mål med treningen

Det første du bør gjøre er å gjøre opp status på deg og din kropp. Evaluer gjerne vanene dine, hvilken form du er i og hvilken funksjon du vil at treningen skal ha. Hvis du føler behov for å forbedre den fysiske formen din og endre enkelte vaner, kan du ved å identifisere dette finne en enklere vei til ekte motivasjon.

Å vite hvilke varierte og mangfoldige fordeler fysisk aktivitet har for helsen, er en stor ressurs som kan hjelpe på treningsgleden. Det hjelper virkelig på motivasjonen å vite hvorfor trening er så bra.

Så kan du sette deg realistiske mål. Dersom vi føler at vi ikke er i stand til å nå målene vi har satt for oss selv, blir vi fort skuffet og mister treningsgleden. Med tålmodig og konsekvent trening kan du oppnå store positive endringer, ikke bare på kroppen din, men også på vaner og psykisk velvære.

Lag en treningsplan

Dersom du er nybegynner eller ikke har trent på en stund, og vil finne frem til treningsgleden, kan du for eksempel sette opp en treningsplan du vet du har tid og krefter til å gjennomføre. Da erstatter du skuffelse med mestring, som igjen kan gi motivasjon til å ta det til neste nivå.

Selv om tanken på å nå et langsiktig mål kan hjelpe deg med å følge et treningsprogram, må du også huske å ta én treningsøkt av gangen. Glem aldri de kortsiktige effektene og gledene ved treningen: En godt gjennomført treningsøkt bedrer humøret, gir en god følelse i kroppen og dermed en bedre dag!

Ha det gøy med treningen

Dersom det er viktig for deg å ha det gøy når du trener, bør du finne den aktiviteten som gir deg aller mest glede, og som motiverer deg mest til å fortsette.

Vi er alle forskjellige og får alle forskjellig effekt av de ulike aktivitetene. Så prøv deg frem før du velger noe som er perfekt for akkurat deg.

Variasjon er allikevel viktig, det er ikke nødvendig alltid å gjøre den samme aktiviteten. Rutiner har en tendens til å kjede oss, så selv om du finner akkurat din favorittaktivitet, anbefales det gjerne å variere med andre treningsformer. Slik sikrer du ikke bare at du får brukt større deler av kroppen, men også en større sjanse for at du forblir motivert.

Visste du at vi tilbyr gratis Livetrening på Facebook hver torsdag kl 18.00? Dette er enkel og effektiv trening som passer for alle. Hvis tidspunktet ikke passer, finner du opptak på alle treningene her. Prøv da vel!

Mange av oss liker også å være sosiale under treningsøkten, og det er det en grunn til. Å trene i selskap med andre er for mange et viktig verktøy for å unngå kjedsomhet og å opprettholde treningsgleden. Dersom du har faste treningspartnere som kan pushe deg både til og på trening, har du større sjanse til å beholde motivasjonen.

Gjør treningsglede til en del av hverdagen

Det er lett å finne grunner og unnskyldninger for ikke å trene. For å unngå at dørstokkmila blir for høy, bør du derfor reflektere over hva nettopp ditt forhold til trening er. Vær bevisst på unnskyldningene dine og ikke la deg overbevise av dem. Frigjør tid og lag din egen definisjon av hva trening er for deg og hvilke kortsiktige og langsiktige mål du har med treningen. Slik kan du holde treningsgleden oppe over tid og gjøre trening til en del av hverdagen.

Kjøp behagelige og fine treningsklær, pakk sekken dagen før og planlegg treningen slik at du vet nøyaktig hva du skal gjøre. Lytt til musikk som setter deg i treningsmodus og husk å nyte treningen og den gode følelsen du får etterpå.

Sunn og varig livsstilsendring med Roede-metoden

Uansett hvilket mål du har med treningen din, er du nødt til å prioritere tid og ha hodet med deg. Dersom du ønsker en livsstilsendring som er mer enn midlertidig, er det viktig å se sammenhengen mellom alle aspekter som skal til for å lykkes.

Roede-metoden er en helhetlig metode som legger vekt på sammenhengen mellom kosthold, aktivitet, motivasjon og, ikke minst, støtte og oppfølging. Hos oss kan du melde deg på flere kurs som får deg i gang med egentreningen. Det er alltid lettere å lykkes med andres hjelp!

Powered by Labrador CMS