Typiske unnskyldninger for IKKE å trene

Er det enkelt å få til trening eller en aktivitet tre ganger i uken, eller har du lett for å finne grunner til å skulke unna? Vet du hvilke unnskyldninger DU tyr til for å slippe å røre deg, er det lettere å overvinne dem.

Veien til en mer aktiv livsstil starter for mange med å bli kjent med sin egen innstilling til fysisk aktivitet, blant annet unnskyldningene du har for IKKE å trene. Det kan være mange grunner, både bevisste og ubevisste, til at du setter trening nederst på listen din. Hva er dine grunner?

Bli mer bevisst på hvilke unnskyldninger du bruker ved å ta en titt på noen av de mest brukte unnskyldningene vi tyr til. Etterpå kan du jobbe videre med å finne motargumenter til dine egne unnskyldninger. Kanskje denne øvelsen kan hjelpe deg til å prioritere annerledes i høst/vinter?

Hva er dine unskyldninger?

  1. Vondter: Du må ta det med ro fordi du har dårlig nakke, rygg, hofter eller knær. Det er vondt å bevege seg, og du er redd dette skal bli verre med trening.
  2. Sliten: Du er alt for sliten til å orke tanken på å trene. Det lille overskuddet du har må du bruke til å komme deg gjennom dagen og alle forpliktelser.
  3. Tid: Du bruker manglende tid som grunn til å droppe trening. Det virker uforståelig for deg at planlegging hjelper, for døgnet har jo ikke mer enn 24 timer.
  4. Muskler: Du unngår styrketrening av redsel for store muskler.
  5. Vekten: Du bruker vekten som en unnskyldning og skal bare ned noen kilo før du begynner å trene. Du føler deg ikke vel i treningsklær.
  6. Været: Det er alt for fint vær til å trene inne på et treningssenter. Dessuten er det alt for varmt til å trene ute. Sommeren er så kort, du starter til høsten.
  7. Barna: Den lille tiden du har på ettermiddagen og kvelden vil du bruke sammen med barna. Når de har lagt seg kommer du ikke unna og du må være hjemme. Du har innsett at det rett og slett ikke passer å trene i den fasen av livet du er i nå.
  8. Penger: Du har ikke råd. Treningssentrene er altfor dyre. Dessuten koster det for mye å kjøpe alt treningsutstyret.
  9. Resignert: Du har prøvd før og har rett og slett gitt opp. Du liker ikke å svette og har funnet ut at trening ikke er noe for deg.

Du kommer garantert ikke til å angre på det. Tvert i mot. Kanskje du tenker: “Hvorfor i all verden gjorde jeg ikke dette før?”.

Når du har fått oversikt over hvilke unnskyldninger du bruker, lag en plan for hvordan du kan prioritere anerledes.

Hva er dine beste tips for å komme deg på trening? Del gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Artikkelen er publisert tidligere, men vi deler den gjerne igjen for nye lesere og nå som mørketiden står for dør.

Powered by Labrador CMS